Sadnice kestena Ane Frank u gradovima širom Amerike (FOTO)

Prva sadnica biće zasađena u aprilu ispred Dečjeg muzeja u Indijanapolisu, dok će druge sadnice biti zasađene u njujorškom parku koji je posvećen žrtvama terorističkog napada 11. septembra 2000. godine, a ostale će biti poslate u gradove država Masačusets, Ajdaho, Mičigen i drugih

  • 0

Sadnice drveta kestena, koje su dobijene presađivanjem drveta ispred kuće u Amsterdamu, u kojoj su se Ana Frank i njena porodica krili tokom Drugog svetskog rata, biće posađene u gradovima u SAD kao simbol nade i tolerancije.

Sadnice, kojih ima 11, biće sađene ispred muzeja, škola, centara za sećanje na holokaust i u parkovima širom SAD u okviru projekta koji sprovodi Centar "Ana Frank", prenosi AP.

Prva sadnica biće zasađena u aprilu ispred Dečjeg muzeja u Indijanapolisu, dok će druge sadnice biti zasađene u njujorškom parku, koji je posvećen žrtvama terorističkog napada 11. septembra 2000. godine, a ostale će biti poslate u gradove država Masačusets, Ajdaho, Mičigen i drugih.

Ana Frank, jedna od najpoznatijih jevrejskih žrtava holokausta, postala je poznata nakon smrti zbog svojih dnevnika koje je pisala dok se skrivala u jednom stanu u Amsterdamu. Ana Frank umrla je sa 15 godina od tifusa u koncentracionom logoru Bergen-Belzen.

Ana Frank je svoje misli beležila od 12. juna 1942. do 1. avgusta 1944. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA