NAMEŠTENO: U Crnoj Gori naređivali oficirima za koga da glasaju!

Dokumentacija sadrži imena i prezimena preko 50 starešina pljevaljskog garnizona o tome kako je ko glasao na referendumu o osamostaljenju Crne Gore 21. maja 2006. godine, kao i za spisak zaposlenih u logističkoj četi iz Pljevalja

  • 0

Podgorički "Dan" obelodanio je danas dokumentaciju iz koje se jasno vidi da su u Generalštabu i Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) vodili spiskove o političkoj orijentaciji oficira pljevaljskog garnizona.

List navodi da su u Generalštabu, u dopisu Roćenu, naveli da su političko opredeljenje vojnika i oficira analizirali zahvaljujući "operativnom radu na terenu i saznanjima o podacima sa kojima raspolaže Agencija za nacionalnu bezbjednost”.

Dokumentacija sadrži imena i prezimena preko 50 starešina pljevaljskog garnizona, o tome kako je ko glasao na referendumu o osamostaljenju Crne Gore 21. maja 2006. godine, kao i za spisak zaposlenih u logističkoj četi iz Pljevalja.

Dopis Milanu Roćenu poslat je, kako se navodi, direktno iz Generalštaba u kabinet predsednika Vlade Crne Gore.

"Načelniku Generalštaba dostavljen je spisak pripadnika Vojske Crne Gore na službi u garnizonu Pljevlja, u kojem su navedeni podaci o načinu izjašnjavanja profesionalnih pripadnika Vojske Crne Gore (vojnih i civilnih lica) na referendumu o državno-pravnom statusu Republike Crne Gore“, navedeno je u dopisu Roćenu.

Ističe se i da je izvršeno upoređivanje ovih podataka sa podacima kojima raspolaže Generalštab Vojske Crne Gore.

Iz Generalštaba su Roćenu poslali spisak za starešine, i za logističku četu iz pljevaljskog garnizona, sa podacima pored imena da li je glasao "za", što znači da je podržao nezavisnost Crne Gore, i "ne", što znači da je glasao za opstanak zajedničke srpsko-crnogorske države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA