VIŠEGRAD: Poslanik zabranio dresove Emira Kusturice!

Član uprave kluba smatra da je reč o najgrubljem mešanju politike u sport i kaže da ga vlast u Višegradu, od dolaska SDS-a, ignoriše, ali da on ima moralnu obavezu da iznese svoje mišljenje i da reaguje na ovaj, kako kaže, neljudski čin

  • 7

Narodni poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Miroslav Kojić zabranio je fudbalerima kluba "Drina-HE" da na utakmici protiv "Modriče-Maksima" iz Višegrada nose dresove koje im je poklonio proslavljeni režiser Emir Kusturica.

To je Srni potvrdio član Uprave kluba "Drina-He" Vladimir Gladanac, preneli su banjalučki mediji.

Gladanac smatra da je reč o najgrubljem mešanju politike u sport i kaže da ga vlast u Višegradu, od dolaska SDS-a, ignoriše, ali da on ima moralnu obavezu da iznese svoje mišljenje i da reaguje na ovaj, kako kaže, neljudski čin.

- Na dresovima se diskretno nalazi lik Ive Andrića, tako da se tradicija, koju je započeo Murat Šabanović, ovaj put nastavlja, ali u režiji Miroslava Kojića -  rekao je Gladanac i pozvao trenera Mirka Vidakovića da podnese neopozivu ostavku, jer su njegov autoritet i profesionalizam dovedeni u pitanje.

Gladinac je pozvao i načelnika opštine Višegrad Miroslava Uskovića da sazove vanrednu sednicu SO Višegrad na kojoj bi se našli modaliteti kako stati na kraj ovom javašluku i varvarskom ponašanju.

- "Drina-HE'' je višegradski klub i pripada Višegrađanima, a ne Miroslavu Kojiću i njegovim marionetama - rekao je Gladinac.

On je podsetio da je Kusturica renovirao stadion FK "Drina-HE", ugradio najsavremeniji sistem navodnjavanja, ustupio vlastiti autobus na raspolaganje klubu, ponudio svoje hotelske kapacitete na Mećavniku u svrhu priprema, poklonio najkvalitetniju sportsku opremu i sve to bez ikakve nadoknade ili bilo kakve koristi za njega.

Gladinac kaže da igrači i navijači FK "Drina-HE" zaslužuju korektan odnos i poštovanje, a ne poniženja koja im je priredio Miroslav Kojić.

Inače, navijači ovog kluba su izrazili ogorčenje tom činjenicom i ocenili da je reč o "krajnje drskom činu poslanika Miroslava Kojića".

Navijači, naime, smatraju da je ovaj jučerašnji potez Kojića, koji se zalaže za istraživanje nikla u reonu Vardište, odgovor Kusturici na protest protiv tog istraživanja i eventualne eksploatacije koji je organizovan u Andrićgradu, te da je to mešanje politike u sport.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKP

    25. mart 2013 | 16:34

    E moj poslaniče, ako si već takva mraka da zabraniš ljudima da igraju u dresovima koje im je poklonio Kultururica budi mraka pa odvoji dio poslaničke plate i kupi im dresove po svojoj mjeri.

  • mahony

    25. mart 2013 | 15:37

    Ovo je nečuveno,sa kakvim se Kusturica primitivcima mora da bori...

  • Dutch

    25. mart 2013 | 18:23

    Uzas Kojic je sirovina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA