LAGALI NAROD: Kijevski putari "čistili" ulice Moskve

Fotografiju sa vozilima koja čiste sneg je u nedelju na svom zvaničnom veb-sajtu objavila uprava Kijeva, koji je već tri dana paralisan zbog nevremena i snežnog pokrivača od pola metra. Fotografija je, međutim, iz Moskve

  • 1

Fotografija zavejane ulice koju raščišćavaju tri specijalna vozila trebalo je da uveri stanovnike Kijeva da ukrajinske vlasti čine sve kako bi otklonile posledice snežnog nevremena, ali je nastala prava pometnja kada se ispostavilo da je reč o ulici u Moskvi.

Fotografiju je u nedelju na svom zvaničnom veb-sajtu objavila uprava Kijeva, koji je već tri dana paralisan zbog nevremena i snežnog pokrivača od pola metra, a na njoj su se mogla videti tri vozila kako čiste sneg.

Pošto je ruski Itar-Tas danas objavio da je reč o fotografiji ove agencije od prošlog novembra, koja je retuširana kako bi se uklonio naziv ruske kompanije sa vozila, ispostavilo se da se ulica sa fotografije zapravo nalazi u ruskoj, a ne ukrajinskoj prestonici.

Portparolka gradske uprave u Kijevu Katerina Baranova samo je kratko saopštila da je u pitanju "tehnička greška", javio je AP.

Fotografija je ubrzo uklonjena sa sajta, ali ne pre nego što je preuzeta i postavljena na Fejsbuk, uz komentare da je takvo obmanjivanje građana Kijeva sramotno.

U Kijevu je prethodna dva dana neprestano padao sneg, a vlasti su najavile da će se vanredna situacija trajati još najmanje nedelju dana.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    25. mart 2013 | 20:00

    Pa predsednik Ukraine je bio u zatvoru, radovi u gradu sluze kao paravan. Ogradi se nesto kao gradiliste i ne radi se nista, a pare kaplju. Iz Ukraine ne mozete da posaljete pare prijatelju, npr. 500 e na poklon. Mora da postoji osnov, a poklon po njihovom sistemu nije osnov (((

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA