Emir Kusturica režira operu "Na Drini ćuprija"

Reditelj Emir Kusturica i direktor pozorišta "La Feniće-Verdijana" iz Venecije Kristijano Kerot nameravaju da izvedu operu "Na Drini ćuprija" u junu sledeće godine u Andrićgradu

  • 0

Reditelj Emir Kusturica i direktor pozorišta "La Feniće-Verdijana" iz Venecije Kristijano Kerot potpisali su 26. marta u Banjaluci pismo o namerama za koprodukciju opere "Na Drini ćuprija".

Predstava, u Kusturičinoj režiji, premijerno će biti prikazana u junu sledeće godine u pozorištu "Lućano Viskonti" u Andrićgradu, a članovi italijanskog pozorišta istakli su da žele da pripreme operu koju će moći da predstave širom Evrope, prenosi "Danas".

Kusturica je u Palatu Republike Srpske, gde je pismo potpisano, došao obučen u svom prepoznatljivom stilu.

- Svima kojima ovako obučen ličim na Mletačkog trgovca, hoću da kažem da je ovo samo početak priprema za glavni udarac u kulturnom preporodu Republike Srpske - istakao je Kusturica.

On je, pritom, podsetio i na naklonost pod kojom se razvija Andrićgrad, nazivajući ga "novom kulturološkom utvrdom u svetu".

Potpisivanju pisma o namerama prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je najavio punu podršku entiteta tom projektu.

- Republika Srpska će učiniti maksimalne napore da logistički podrži ovaj projekat, što podrazumeva završetak i opremanje pozorišta u kojem će se predstava izvoditi - rekao je Dodik.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA