Istraga protiv sudije koja je pustila Mišića

Viši sud u Beogradu i Visoki savet sudstva proveriće postupanje sudije Snežane Ilić, koja je donela odluku o ukidanju pritvora Urošu Mišiću

  • 12

Visoki savet sudstva proveriće rad Snežane Ilić, sudije beogradskog Prvog osnovnog suda, koja je donela odluku o nezakonitom puštanju Uroša Mišića iz pritvora, prenosi "Blic".

Viši sud u Beogradu, takođe u redovnim kontrolama, proveriće postupanje sudije, potvrđeno je listu u tom sudu.

- Ukoliko se uoče nepravilnosti u radu nekog sudije prilikom tih kontrola, čiji raspored rada određuje VSS, odmah će biti preduzete propisane mere - kažu u Višem sudu u Beogradu.

U prvom osnovnom sudu rečeno je da će predsednica suda Tanja Šobat preduzeti sve neophodne mere da utvrdi zakonitost postupanja sudije Ilić u slučaju ukidanja pritvora Mišiću.

U kancelariji disciplinskog tužioca za sudije kažu da je, ukoliko je Snežana Ilić donela odluku da pusti Mišića i pored protivljenja tužilaštva, njenim postupkom grubo prekršen zakon.

- Disciplinski tužilac može da reaguje i to utvrdi tek kada neko podnese disciplinsku prijavu. Nema zakonsko pravo da sam reaguje, bez prijeve protiv sudije - objašnjavaju u kancelariji disciplinskog tužioca za sudije.

U nezvaničnim kontaktima sa sudijama krivičarima svi su potvrdili da je očito da je sudija Ilić prekršila zakon i da to mora da se sankcioniše. Ona nije imala zakonsko pravo da odlučuje o pritvoru Mišića, već je to moglo da odluči samo Vanpretresno veće suda.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravnik

    27. mart 2013 | 10:19

    SUDIJA ILIC JE 33GODINE U PRAVOSUDJU,VAZI ZAS KROMNU I POSTENU ZENU.U SRBIJI SE ZA OBICNU TUCU NE IDE U PRITVOR DUZI OD 48H A KAKO SMO MOGLI DA PROCITAMO U STAMPI AMERICKI MARINCI SE NISU POJAVILI!OVO JE ZEMLJA SRBIJA GDE SU AMERIKANCI ZASTICENA VRSTA A MI SRBI DEZURNI KRIVCI

  • Srdjan D.N.

    27. mart 2013 | 03:29

    A da nije da smo polako poceli da se privikavamo kako je normalno da se neko zatvori pa se drzi u zatvoru bez sudjenja sve dok i bog na njega zaboravi?

  • Vladimir

    27. mart 2013 | 11:47

    OVO JE SUDIJA KOJA JE RADILA ISTRAGU PROTIV TADICA,POSTENA ZENA POZNATA KAO NEPOTKUPLJIVA I ZENA KOJA JE IMALA BOLJE KRETANJE U SLUZBI OD 90POSTO PRAVOSUDJA.KAKVO JE TO NEZAVISNO SUDSTVO KAD SE VODI HAJKA NA POSTENU SUDIJU ,DA LI JE DS PUSTIO SVOJE STARE PULENE NE BI LI DIGLI BUNU U SRPSKOM PRAVOSUDJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA