SUPERŽENA: Džulija Saliven novi šef Tajne službe!

Pirson je 30 godina radila za Tajnu službu koja je osim zaštite predsednika i njegove porodice zadužena za istrage u vezi s krijumčarenjem novca i pronevere

  • 0

Američki predsednik Barak Obama imenovao je danas prvi put ženu - Džuliju Pirson - na čelo Tajne službe, elitne policije koja brine o njegovoj zaštiti.

Pirson je 30 godina radila za Tajnu službu koja je osim zaštite predsednika i njegove porodice zadužena za istrage u vezi s krijumčarenjem novca i pronevere.

Reputacija te elitne policije umrljana je u aprilu 2012. godine, kada je 13 njenih agenata osumnjičeno za posećivanje prostitutki u Kartaheni, u Kolumbiji, pre dolaska Baraka Obame na samit Južne i Severne Amerike. Devet agenata je smenjeno, podnelo ostavke ili otišlo u penziju nakon tog incidenta, prenele su agencije.

Dosadašnji šef tajne službe Mark Saliven izvinio se za taj skandal, koji je agenciju primorao da promeni neke od svojih internih propisa.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA