Kineskinja ćerki (2) kupila stan od 6,5 miliona dolara u Njujorku!

Kinezi čine 11 odsto onih koji su kupili neku nekretninu na prostoru Njujorka, a ukupno su u SAD u 2012. godini potrošili devet milijardi dolara u te svrhe

  • 0

Kinezi definitivno polako dolarima kupuju SAD. Ne samo da to čine u realnom vremenu, tj. za sadašnje potrebe, u slučaju kada kupuju firme, poslovni prostor i zemljište, to sada čine i za svoje buduće generacije.

Nedavno je jedna mama iz Kine kupila stan na Menhetnu za 6,5 miliona dolara.

Prema rečima Kevina Brauna, potpredsednika "Sotheby’s International", firme koja je specijalizovana za prodaju ekskluzivnih poseda u Njujorku, ova mama kupila je stan za svoje dete koje bi u nekoj budućnosti trebalo da studira u ovom gradu.

Prema priči Brauna, njih dvoje su se šetali Menhetnom i razgledali stanove, kada je on ženu upitao zašto kupuje stan u Njujorku.

- Ona je rekla da bi njena ćerka trebalo da studira na univerzitetu Kolumbija ili Njujork, ili možda na Harvardu, i da joj je zato potrebno da živi u centru grada, te da je to razlog zašto kupuje baš taj stan - rekao je on.

Kada ju je Braun upitao koliko njena ćerka ima godina, ona mu je rekla da ima dve godine.

Stan se nalazi u 90 spratova visokom One57 neboderu i gleda na Central park. Ova zgrada još nije završena, ali je dizajnirana od strane dobitnika Prikerove nagrade i imaće biblioteku, akvarijum i privatnu koncertnu dvoranu.

Prema nekim podacima, Kinezi čine 11 odsto onih koji su kupili neku nekretninu na prostoru Njujorka, a ukupno su u SAD u 2012. godini potrošili devet milijardi dolara na kupovinu nekretnina.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA