Najveći serijski ubica u istoriji: Brazilka ubila 300 pacijenata! (VIDEO)

Virdžinija Soares de Souza se tereti da je u bolnici u Kuritibi pacijentima priključenim na aparate za održavanje u životu isključivala kiseonik i davala smrtonosne doze lekova za opuštanje mišića. Ona je odbacila krivicu za zločine

  • 0

Brazilska lekarka Virdžinija Soares de Souza, protiv koje se vodi proces za ubistvo sedam pacijenata, pod istragom je zbog 300 drugih smrtnih slučajeva, saopštile su brazilske vlasti.

Ona se tereti da je u bolnici u Kuritibi pacijentima priključenim na aparate za održavanje u životu isključivala kiseonik i davala smrtonosne doze lekova za opuštanje mišića, prenose agnecije.

Virdžinija Soares de Souza, direktorka bolnice, uhapšena je u februaru sa još tri lekara i medicinskom sestrom. Oni su osumnjičeni za zločinačko udruživanje.

Brazilsko ministarstvo zdravlja analiziralo je 1.700 bolničkih dokumenata iz poslednjih sedam godina.

Svi sumnjivi slučajevi smrti imaju istu vezu između lekova, problema sa aparatima za veštačko disanje, period u kome se to dogodilo i smrt pacijenata.

Ukoliko svi sumnjivi slučajevi budu potvrđeni, ovo će nadmašiti broj žrtava najgoreg poznatog lekara serijskog ubice Harolda Šipmana.

Britanski lekar je 2004. godine osuđen za ubistvo 15 pacijenata u Mančesteru, a navodno je odgovoran za smrt još 260.

Virdžinija Soares de Souza odbacila je krivicu za zločine.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA