FBI u Beogradu otvara centar za borbu protiv sajber kriminala

Otvaranje centra za borbu protiv visokotehnološkog kriminala rezultat je sastanka premijera Ivice Dačića i direktora FBI Roberta Milera

  • 4

Ministarstvo unutrašnjih poslova i američki FBI planiraju da u Beogradu otvore centar za borbu protiv visokotehnološkog kriminala (VTK), kazao je juče državni sekretar MUP-a Vladimir Božović.

On je rekao da je otvaranje centra rezultat sastanka premijera Ivice Dačića i direktora FBI Roberta Milera tokom njegove posete SAD.

- Koliko je ova tema važna vidi se jer se na listi prioriteta kojima se bavi Američka federalna služba na prvom mestu nalazi terorizam kao pretnja globalnoj bezbednosti, a na drugom mestu je sajber kriminal - naveo je Božović.

Borba protiv sajber kriminala će inače predstavljati jedan od prioriteta u budućem radu policije, dodao je on, jer ma koliko se radujemo naučnom i tehnološkom napretku, istovremeno se javljaju problemi pri zloupotrebi tehnologija, pojasnio je Božović.

Podstaknut nedavnim učešćem na okruglom stolu o bezbednosti u mobilnim komunikacijama, održanom u okviru Svetskog kongresa o mobilnim tehnologijama u Barseloni, Božović je predložio da se takav skup održi i u Beogradu.

(Telegraf.rs / Izvor: 24.sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    27. mart 2013 | 13:39

    Neka idu tamo odakle su dosli.

  • Vuk Mujovic

    27. mart 2013 | 16:26

    Kakva je ovo patka, i pritom ne mislim na Aleksandra Vucica... FBI ima ingerencije samo na tlu SAD-a i ne izlazi izvan svojih okvira. Moze jedino MUP Srbije da otvori ovakav centar, uz pomoc americkog FBI. Mada ja pre mislim da je on mislio na neki drugi centar i na CIA.

  • JR

    27. mart 2013 | 13:40

    Svasta će da urade po nalogu amerikanaca, nekazem da netreba takav centar na postoji. Ali ovde ima i većeg problema koji treba pre rešiti, u vecini gradova imaju 30% manje policajaca od predviđenog i potrebnog, NS nema recnu policiju, Planinski centri nemaju ski policiju, nema helikoptera ispravnih, policajci na intervenciju dolaze u polupani kolima i iscepanim uniforme. Kad misle to da reše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA