JEVROSIMOVIĆ: Mogu da me ubiju, ali ne mogu da me zastraše! (VIDEO)

Vlasnik firme "Komtrejd" Veselin Jevrosimović rekao je da će počinioci koji su u subotu ujutru bacili bombe na kuću u kojoj žive njegova bivša supruga i ćerka uskoro biti uhvaćeni

  • 8

Vlasnik firme "Komtrejd" Veselin Jevrosimović u gostovanju u emisiji "Jedan na jedan" na RTV rekao je da policija intenzivno radi na pronalaženju onih koji su za vreme vikenda bacili bombu na kuću u kojoj živi njegova porodica.

- Ono što mogu da kažem je da policija intenzivno radi na potrazi za počiniocima. U cilju istrage ne mogu da govorim o detaljima i o tome dokle je policija stigla, ono što mogu je da pohvalim rad policije, oni su uzeli ovaj slučaj zaista ozbiljno u razmatranje. Ono što znam je da je policija suzila krug osumnjičenih i da počinioci i nalogodavci vrlo brzo treba da budu privedeni pred lice pravde - rekao je Jevrosimović.

On je dodao da u kući na koju su bačene bombe ne živi već duže vreme i da tu stanuju njegova bivša supruga i dvanaestogodišnja ćerka. Jevrosimović je dodao da je poražavajuće saznanje da u današnje vreme "imate divljačke horde koje bez problema kukavički bacaju bombe na žene i decu".

Na pitanje novinarke da li je policija razgovarala sa njim o njegovoj bezbednosti, Jevrosimović kaže da se o tome nije razgovaralo, a da on lično nema potrebu za fizičkim obezbeđenjem.

- Opšte je poznato da se ja sam krećem po gradu, nemam nikoga, nemam bilo kakvo fizičko obezbeđenje. Na državi i na policiji je da procene da li je meni i mojoj porodici bezbednost ugrožena. Ja da organizujem paramilitarne grupe i da samim tim kršim zakon ove zemlje, ne pada mi na pamet. Ono što želim da kažem je da možda i mogu da me ubiju, ali ne mogu da me zaplaše - kaže vlasnik firme "Komtrejd".

Odgovarajući na pitanje da li je imao neke pretnje, Jevrosimović kaže da se u nekim novinama danas pojavila vest da je u pitanju ljubomora zbog njegovih poslova.

- Znate šta, ljubomora, to je samo insinuacija. Ljubomora može da bude na mene lično, ljubomora može da bude na moje poslove, a istovremeno može da bude i mržnja zbog slobodne izgovorene reči na mom portalu "Telegraf", gde sam predsednik Upravnog odbora - ukazuje Jevrosimović.

On kaže da su u dosadašnjoj istrazi suženi motivi zbog kojih je neko bacio bombe na njegovu kuću.

- Suženi su motivi, a dalje ne bih smeo da pričam zbog toka istrage. Poslovi nisu sigurno, ali sve ostalo može da bude. Moguće je da je i mene lično neko hteo da diskredituje, da je hteo da diskredituje moj posao i da kaže "evo bacaju bombe na njega, mi smo znali da je takav i takav", to je moguće - kaže vlasnik "Komtrejda".

Jevrosimović je rekao da ga sve ovo asocira na devedesete, jer je verovao da je vreme bacanja bombi ostalo iza nas.

Odgovarajući na pitanje novinarke zašto se privrednici žale da su građani drugog reda, Jevrosimović odgovara da se on nikada nije tako osećao u Srbiji.

- Ja se nikada u ovoj zemlji nisam osetio kao građanin drugog reda. Dok sam živeo u inostranstvu, osećao sam se kao građanin drugog reda. Ja sam do 95. imao kompaniju koja je bila druga u svetu po distribuciji. Današnji "Komtrejd" sa 2.000 zaposlenih je maltene trafika u odnosu na firmu koju sam imao devedesetih. Kad sam prodao akcije, kapital sam uložio ovde. Zašto sam se vratio, vratio sam se zbog nostalgije, baš zato što sam se osećao kao građanin drugog reda - rekao je Jevrosimović.

Na pitanje da prokomentariše to što se privrednici žale da se država prema njima odnosi kako hoće, Jevrosimović kaže da privrednici nema šta da traže u politici i da oni nisu ti koji treba da tumače politiku.

- Ajde da ostavimo politiku političarima, a privredu privrednicima, i da svako radi najbolje ono što zna - rekao je Veselin Jevrosimović.

Na komentar novinarke da je podržao URS na izborima, Jevrosimović je istakao da je on bio autor projekta koji je ustupio URS-u, kao i da je bilo koja partija tražila taj projekat pre URS-a, bio bi im ustupljen. On je objasnio da je to bila najbolja promocija za projekat "Tehnograd" i da to nema veze sa političkim aganžmanom.

Komentarišući stanje u državi, Jevrosimović je podestio da je naš privredni sistem urušavan decenijama. Kriza koja se dogodila pre tri godine načinila je višedecenijsku štetu. Vlasnik "Komtrejda" dodaje da ne vidi način kako bi se naša privreda oporavila za pola godine ili za tri godine. On dodaje da smo mi izgubili tehnološku utakmicu.

- De fakto postoji jedan veliki tehnološki jaz. Kako sad da ga preskočimo? Pa samo tako što ćemo biti mnogo transparentniji i otvoreniji prema novim tehnologijama - obajsnio je Veselin Jevrosimović.

Govoreći o ekonomiji u Srbiji, on kaže da u našoj zemlji ima dosta "zdravih i uspešnih firmi".

- Imali ste izvoz u Srbiji od skoro 200 miliona evra što se tiče softvera. Jam sam stalno tražio da se obrati pažnja na ovaj sektor jer to je jedan od zdravih delova ove privrede - kaže Jevrosimović.

Na pitanje novinarke da li je subvencija "Fijata" urušavanje konkurencije, vlasnik "Komtrejda" kaže da on u tome ne vidi ništa loše i da je to zaštita domaćeg proizvoda.

- Ja koliko sam shvatio, tu nije reč o subvenciji, već je reč o subvenciji "Fijata", i ja ne vidim ništa loše u tome. Velika je razlika da li sam ja otvorio proizvodnju ili ne. Svuda u svetu je sasvim normalno da svaka država štiti svoj domaći proizvod. Ako se taj "Fijat" pravi u Srbiji, on je onda domaći proizvod i to je tako. I ja tu ne vidim ništa što je loše - kaže Jevrosimović, i podseća da i recimo Nemačka i Francuska štite svoju domaću industriju.

U daljem razgovoru, novinarka je Jevrosimovića podestila na njegovu izjavu da "mi tretiramo EU kao kravu muzaru" i da ne razumemo principe i standarde Evropske unije.

- Kad pričamo o integraciji Srbije u EU, 90 odsto njih koji razmišljaju u tom nekom poslovnom i privrednom smislu misli o tome kako da se nakači na evropske fondove i to je u stvari pogrešno tumačenje - objasnio je Jevrosimović.

Na pitanje kakav stav ima o izborima o kojima se polemiše ovih dana u Srbiji i šta bi oni značili za privredu, Jevrosimović smatra da bi to loše uticalo na privredu.

- Za privredu je najbitnija stabilna političa situacija, što znači da svaki novi izbori i te kako utiču na privredno okruženje, tako da ja lično smatram da bi to loše uticalo na privredu - zaključio je Jevrosimović.

Ceo razgovor možete pogledati u video-prilogu:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poly

    27. mart 2013 | 21:29

    Vidi se da covek zna svoj posao svaka mu cast.Treba nam vise ovakvih poslovnih ljudi.

  • Aleksandar Popovic

    27. mart 2013 | 21:12

    Cestitke g. Jevrosimovivu sto nije naseo na nastojanja voditeljke da se upusti u politicke komentare. Providna je bila namera da se bombaski napad na njegovu porodicu iskoristi za obracun RTV Vojvodine sa aktuelnom vlascu.

  • RATKO GRUIĆ

    27. mart 2013 | 22:51

    Sve čestitke gosn.Jevrosimoviću jer radi u svojoj zemlj i izvozi iz nje,a nije uvoznički trgovački lobi.A žalosno je da se vraćaju devedesete i da "hrabre jajare" bacaju bombe na nečiju porodicu.Taj šljam od tzv.momaka sa asfalta treba da je maksimalno 20 godina u zatvoru,pa da iz njega izađe ko matori ofucani starac.Jednom se u ovoj zemlji koju većina nas voli treba ceniti znanj,obrazovanje i rad,pa će nam i život krenuti ka boljem.Podrška Vesi i njegovoj porodici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA