Nema ponovnog suđenja za ubistvo Tatona!

Viši sud u Beogradu odbio je zahtev odbrane osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje postupka za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona jer ispitivanje svedoka koje je predložila, iako nov, nije dokaz takvog kvaliteta

  • 2

Viši sud u Beogradu ponovo je odbio zahtev odbrane osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje postupka za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 15. marta odbacilo zahtev odbrane jer ispitivanje svedoka koje je predložila, iako nov, nije dokaz takvog kvaliteta koji bi mogao da dovede do oslobađanja osuđenih ili do njihove osude po blažem zakonu.

"Taj dokaz "očigledno nije podoban" da se na osnovu njega dozvoli ponavljanje postupka, dok ostali navodi, izneti u predlogu za ponavljanje krivičnog postupka, ne predstavljaju nove činjenice i dokaze, s obzirom na to da su već isticani u toku pravnosnažno okončanog krivičnog postupka", naveo je Viši sud.

Predlog odbrane za ponavljanje suđenja odbačen je imajući u vidu dokaze koji su izvedeni tokom prethodnog suđenja, na osnovu kojih je "činjenično stanje nesumnjivo i potpuno utvrđeno", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Ponavljanje postupka predložili su advokati Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa Grkovića, i Svetozar Vujačić, koji zastupa odbeglog Dejana Puzigaću.

Navijači Partizana brutalno su pretukli Tatona u centru Beograda pred fudbalsku utakmicu Partizan-Tuluz, septembra 2009. godine, i on je od posledica batina umro nekoliko dana kasnije.

Viši sud u Beogradu osudio je grupu od 14 optuženih na zatvorske kazne od kojih su najstrože kažnjeni Đorđe Prelić i Puzigaća, sa 35 godina zatvora i 32 zatvora, a Apelacioni sud je osuđenima pravosnažnom presudom prepolovio kazne.

Prelić je uhapšen u Španiji krajem februara i Srbija je tražila njegovo izručenje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA