Hrvatski premijer bije svoju ženu?

Ruža Tomašić, šefica hrvatske stranke HSP Ante Starčević, optužila hrvatskog premijera Zorana Milanovića da tuče svoju ženu. U međuvremenu je pokušala da demantuje svoju izjavu, ali novinar je sve snimio

  • 2

Afera za aferom valja se za Ružom Tomašić, šeficom male i beznačajne hrvatske stranke HSP Ante Starčević, koja je optužila i hrvatskog premijera Zorana Milanovića da bije svoju ženu. Na provokaciju novinara zagrebačkog "Večernjeg lista", koji se predstavio kao Palestinac i interesovao da li može da se upiše u njenu stranku, Tomašićeva je kazala da je hrvatski premijer agresivan i da sada veruje pričama kako bije ženu.

U međuvremenu je pokušala da demantuje svoju izjavu, ali novinar je sve snimio, tako da je to samo nastavak niza neslavnih istupa Ruže Tomašić, kojima je započela i kampanju za ulazak u Evropski parlament. Istovremeno je Veće za telekomunikacije, odgovorno da prati rad medija, reagovalo na njen istup na radiju, kada je Vojislava Stanimirovića optužila da je četnik, a za Hrvatsku rekla da je zemlja za Hrvate, a da su drugi gosti.

Zaključak Veća je da je takav napad na Stanimirovića i napad na srpsku manjinu u Hrvatskoj. Nakon tih izjava, pokušala je takođe da "prekroji" izrečeno, ublažujući retoriku, ali su posledice ostale, a hrvatska politička scena se užarila. Po mnogima, takve se izjave nisu čule ni devedesetih godina prošlog veka.

Jedini ceh za istupe Ruže Tomašić platili su novinari, pre svega HTV-a, koji su smenjeni, uz obrazloženje da su i pre grešili.

Sama Ruža Tomašić, koja je i potpredsednica Odbora za ljudska prava Sabora, nije imala nikakvih političkih problema, a zdušno je podržava i koalicioni partner HDZ.

Ankete pokazuju i katastrofalno nizak rejting sadašnje vlade, za koju više od 75 odsto građana misli da ide u lošem smeru.

Većina političkih analitičara u Hrvatskoj tvrdi da je situacija gotovo paradoksalna, pa Hrvatska ima krajnje nesposobnu i nepopularnu vlast, a još goru opoziciju.

Nije zato nemoguće da će pravi pobednici na sledećim lokalnim izborima biti nezavisni kandidati, koji će dati šamar i SDP-u i HDZ-u, a veoma brzo očekuje se i formiranje stranke "trećeg puta", koja bi privukla nezadovoljne glasače levice i desnice.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA