BOŽOVIĆ: Ispitati susret Dačića i Banane

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović istakao je da postoji sumnja da je premijer objasnio karakter i prirodu kontakata sa Radulovićem, a da je tužilac zahtevao od policije da utvrdi njihovu prirodu i karakter i da li su oni mogli imati bilo koje obeležje krivičnog dela

  • 0

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović izjavio je, povodom navoda o susretu premijera Srbije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, člana narko-klana Darka Šarića, da očekuje da se ta stvar ispita do kraja.

Božović je u jutarnjem programu TV "Pink" naglasio da neće biti nikakve zaštite bilo koga, bez obzira na položaj, funkciju ili ime, da je razgovarao sa ministrom i premijerom, koji je i sam izrazio želju da se ta stvar ispita do kraja, i dodao da se na tome intenzivno radi.

On je istakao da svakako postoji određena sumnja i da je Dačić objasnio karakter i prirodu kontakata sa Radulovićem, a da je tužilac zahtevao od policije da utvrdi njihovu prirodu i karakter i da li su oni mogli imati bilo koje obeležje krivičnog dela.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova je naveo da se to, inače, dogodilo 2008. godine i da smatra da je to moglo i ranije da se ispita.

Božović je rekao da sektor unutrašnje kontrole radi i na drugim slučajevima, ali da je nedovoljno opremljen.

On je istakao da nisu bili adekvatni napisi u medijima o nestanku sina savetnice predsednika Srbije i da ima još sumnji koje nisu do sada otklonjene: da li se radi o tragičnom ishodu ili kriminalnoj aktivnosti.

Božović je najavio da će se morati, osim ranijih spominjanih 24 privatizacije preduzeća, preispitati i druge privatizacije i rad državnih organa.

On je rekao da Agencija za privatizaciju ima neke primedbe i da će se već sutra razgovarati sa predstavnicima tog tela da objasne da li ih zabrinjava činjenica da je više od 1.200 privatizacija skoro polovina raskinuto zbog neispunjavanja obaveza kupca i koja je bila njihova uloga u sprečavanju pljačkaške privatizacije.

Božović, koji je i visoki funkcioner SNS, najavio je da će se na organima stranke ubrzo proveriti rad svih ministara, državnih sektretara, direktora javnih preduzeća, ne samo iz SNS, nego i iz drugih stranaka.

Na pitanje da li će biti rekonstrukcije Vlade ili izbora na jesen, Božović je rekao da je to teško pitanje i da se iz opozicije generiše priča o izborima, a da SNS radi u interesu građana i da sve mora da se radi u skladu s Ustavom i zakonom.

SNS je izuzetno posvećena dijalogu o Kosovu i važno je da se dobije povoljan status za Srbe na prostoru čitavog Kosova i Metohije, zaključio je Božović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA