Uhapšen bivši gradonačelnik Leskovca!

Iz DS-a poručuju da su Slobodana Kocića, bez suda, već osudili oni koji vrše neprestanu hajku na tu stranku, i koji "najavljuju hapšenja i istrage po tabloidima"

  • 4

Leskovačka policija privela je šest osoba, uključujući i bivšeg leskovačkog gradonačelnika Slobodana Kocića, lidera DS-a u ovom kraju, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kako je navedeno, oni se sumnjiče za malverzacije prilikom izgradnje autobuske stanice, jednog stambenog objekta i dve saobraćajnice u Leskovcu.

Sumnja se da su privedeni nezakonito pribavili gotovo 74 miliona dinara. Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe.

Iz DS-a međutim, poručiju da se iz primera hapšenja Kocića može videti kako se pravda iz nadležnih institucija izmešta na stranačke konferencije za medije i u tabloide, te da zakon nije isti za one koji čine Vladu Srbije i za one koji podržavaju DS.

- Prvi demokrata Leskovca je priveden baš kako je na stranačkim konferencijama za novinare najavljivao pomoćnik sadašnjeg gradonačelnika Leskovca Gojko Veličković, kadar SNS, koji je u prvostepenom postupku osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina - saopštio je generalni sekretar DS-a Balša Božović.

On je dodao da su Kocića, bez suda, već osudili oni koji vrše neprestanu hajku na DS, i koji "najavljuju hapšenja i istrage po tabloidima".

- DS poručuje da ima 200.000 članova i da mogu da redom uhapse jednog po jednog, ali da time neće ubiti demokratiju u Srbiji. Za demokratiju smo se izborili upravo pobedivši političke očeve onih koji nas danas na ovakav način proganjaju - dodao je Božović.

Policija je danas i u Somboru uhapsila šest osoba za koje se sumnja da su oštetili budžet Srbije za oko 25 miliona dinara.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    28. mart 2013 | 19:57

    Cist politicki progon bez osnova! Najboljeg gradonacelnika hapse lopovi!

  • Sivonja

    28. mart 2013 | 22:57

    pa naravno, za hapšenja i maltretiranja ne treba nikakvo znanje i veština. to može i Cvetanović. Nismo ni mislili da će nam otvarati fabrike ili tako nešto

  • msm

    28. mart 2013 | 20:10

    Dokle smo došli? Da se hapsi čovek koji je jedini zapravo uradio nešto za Leskovac? I da, samo sam čekala da mi čovek koji je prethodno osuđen na 10 godina zatvora sada progovara i prosipa pravdu! Već mesecima se vrši kriminalizacija DS-a, članovima se preti, medijski se najavljuju hapšenja i razne pompe. Na kraju u pritvoru opet završe nedužni, kao što je danas slučaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA