IVANA MIŠKOVIĆ KARIĆ: Mom ocu su već presudili

Ćerka predsednika "Delta" kompanije kaže da su njen otac i brat na izdržavanju kazne bez zločina, kao i da njen otac zna da ga većina u Srbiji ne podržava

  • 6

U prvom intervjuu koji za medije daje neki član najbogatije srpske porodice, Ivana Mišković Karić, generalna direktorka Delta fondacije i ćerka predsednika kompanije "Delta", otkriva da je Miroslav Mišković prihvatio da ga većina Srba ne podržava i da ga ne vole, ali da se nada da će ipak dokazati svoju nevinost.

Nakon pune dve decenije ćutanja, jedan član familije Mišković je za novi broj "Nedeljnika", u velikom intervjuu na osam strana, otvoreno govori o usponu imperije "Delta" i tome kako je pritvor za Miroslava i Marka Miškovića uticao na porodicu, a kako na poslovanje jedne od najvećih srpskih kompanija.

- Srpskim političkim životom vlada populizam, tako da su se uvek najjeftiniji i najsigurniji poeni mogli dobiti napadom na Miroslava Miškovića i sve imućnije ljude. Moj otac i brat su odlučni u nameri da pokažu da njihove krivice u svemu ovome nema. Imaju osećaj da su unapred okrivljeni i da je ovo "kazna bez zločina" - rekla je Ivana Mišković Karić za "Nedeljnik".

Ona je kazala da je Miroslav Mišković prihvatio da ga većina u Srbiji ne podržava.

- S druge strane, nije se ni trudio da to promeni nego je jednostavno shvatio da je to tako. Rekao bi: "Normalno je da me ne vole, da sam čitao o nekom Miškoviću sve ovo što se piše da je radio i da radi, pa i ja bih o tom čoveku imao loše mišljenje."

Prva dama Delta fondacije otvoreno je pričala i o tome kako dane u zatvoru provode njen otac i brat, o novoj vlasti, o Ivici Dačiću, Aleksandru Vučiću, Borisu Tadiću, prijateljstvu Miškovića i Milana Beka, o tome zašto je Fondacija Delta pisala patrijarhu Irineju jer ih nije pozvao na sednicu Društva za podizanje Hrama Svetog Save.

Ivana Mišković Karić je prvi put u javnosti govorila i o tome da li je njen otac Miroslav Mišković finansirao stranke i presudno uticao na formiranje srpskih vlada.

- Nikada on sebe nije smatrao najjačom figurom u Srbiji. Po definiciji, on to ne može ni da bude. Država je uvek jača. I najslabija država je jača od najjače kompanije. To je tako uvek i svuda - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marra

    28. mart 2013 | 14:54

    Tvoj otac je tamo gde treba !!!

  • GoranM

    28. mart 2013 | 14:34

    Ma kako da ne, većina ne voli Miškoviće zbog tekstova u novinama, naročito zbog negativnih tekstova u Pressu. A manjina koja ga obožava su verovatno kasirke i zaposleni iz Delta radnji, dobavljači koji su uredno isplaćivani, vlasnici malih radnji koji su iste zatvarali usled ekspanzije i neviđenog monopola Delte, i mogao bih da nabrajam još dva sata. Ne, čekaj, nešto sam zabrljao. Da, nema većine i manjine. Niko ih ne voli, baš niko. I ne zbog toga što su bezobrazno ili manje bezobrazno bogati, već zato što su godinama na jedan perfidan, nelojalan i nezakonit način (koji nema veze sa kapitalističkim sticanjem profita) koristeći politička poznanstva u početku, rušili sve živo pred sobom. Mnogo ste bahati i bezobrazni.

  • Django

    28. mart 2013 | 14:33

    Rasplakacu se..alavci jedni,opljackali kroz mito i korupciju celu Srbiju i sad mi lamentira nad zlom sudbinom,fuj,..cak se i udala za jednog od onih kulova da udruze kapital,.ne daj boze da se raspe na nekog normalnog bez para,..sve oduzeti i podeliti sirotinji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA