Nemce mrzi cela Evropa, opozicija krivi Angelu Merkel!

- Tako neomiljena u Evropi, kao pod kancelarom Merkel, Nemačka nije bila već decenijama - rekao je diseldorfskom listu "Handelsblat", šef podružnice Socijaldemokratske partije (SPD) za pokrajinu Šlezvig-Holštajn Ralf Štegner

  • 3

Nemačka već decenijama nije bila tako neomiljena u Evropi, tvrde opozicioni socijaldemokrati, koji su, pola godine pred savezne nemačke izbore, za to optužili, upravo, kancelara Angelu Merkel.

Istovremeno oni je i brane od poređenja sa Hitlerom, što se događalo na mnogim demonstracijama zbog krize evra širom Evrope, pre svega u Grčkoj, na Kipru ili u Španiji.

- Tako neomiljena u Evropi, kao pod kancelarom Merkel, Nemačka nije bila već decenijama - rekao je diseldorfskom listu "Handelsblat", šef podružnice Socijaldemokratske partije (SPD) za pokrajinu Šlezvig-Holštajn Ralf Štegner.

On je naveo da tome ne mogu samo drugi biti uzrok i najavio da će jedna "crveno (SPD)-zelena (Zeleni)" vlada (posle saveznih izbora), znati to da poboljša u "u evropskom i nemačkom interesu".

Političari iz redova SPD su prebacili odgovornost na Merkelovu zbog rasta nezadovoljstva zbog nemačke uloge u evro-krizi, a list objavljuje fotografije sa demonstracija u Nikoziji, na kojima je Merkelova sa Hitlerovim brkovima, ali i sa protesta u Turskoj, gde, do duše, nije sama - s njom sa istim brkovima su i turski premijer Redžep Tajip Erdogan i američki predsednik Barak Obama.

Iz redova SPD se govori o neomiljenosti i osveti zbog toga što Merkelova dugo nije pokazivala saosećanje sa zemljama koje su patile pod drastičnim merama štednje, ali i zbog izjava nekih članova njenih demohrišćana, poput generalnog sekretara Hrišćansko-socijalne unije Aleksandra Dobrinda ili šefa poslaničkog kluba demohrišćana Folkera Kaudera, koji je, povodom situacije u Španiji i Francuskoj, ocenio da se sada u Evropi govori nemački.

Portparol za evropska pitanja SPD Mihael Rot kritikovao je žetoko Merkelovu i njenu evropsku politiku, ali ju je, istovremeno, uzeo u zaštitu i rekao da su sve uvrede i poređenja nje i članova njene vlade sa Hitlerom i nacistima, kao nedavno na Kipru, apsolutno neprihvatljiva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radebe

    28. mart 2013 | 16:46

    Crkla majci na rodjendan da bog da...

  • Sky

    28. mart 2013 | 17:03

    Bolje odmah da crkne..ko ce rodjendan da ceka

  • aplio

    28. mart 2013 | 20:57

    Pa može ceo svet samo da ih mrzi! I mi mrzimo Hrvate što su nas pobedili u fudbalu i samo možemo da ih mrzimo kad su bolji,.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA