Dvanaest žrtava ledenog talasa u Srbiji

U toku jučerašnjeg dana pronađene su dve nastradale osobe. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije najavio je pomoć najugroženijim opštinama

  • 0

Dvanaest osoba u Srbiji umrlo je od smrzavanja, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić. Jedna od nastradalih osoba pronađena je na području Sombora, odnosno sela kod Apatina, dok je drugo nastradalo lice pronađeno na teritoriji Jagodine. Marić je ponovo najavio da pomoć najugroženijim opštinama stiže danas.

- U toku jučerašnjeg dana bila su dva slučaja smrzavanja, a uglavnom se radi o osobama koja žive u skromnim uslovima, bez grejanja, a niske temperature doprinele su da dođe do tragičnog ishoda, rekao je Marić.

On je najavio da će u toku dana sve opštine u Srbiji, kojima je namenjena nafta, to gorivo moći da preuzmu na lokalnim benzinskim pumpama, a da se, takođe, nastavlja i akcija dopremanja potrebne mehanizacije. Prema njegovim rečima, veliki broj ljudi hoće da pomogne u nabavci nafte i terenskih vozila.

Marić je podsetio da je vanredna situacija proglašena u 38 opština, a da je od sveta "odsečeno" oko 70.000 ljudi.

(Izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA