EGIPAT: Sprečen šverc Naserovih ličnih stvari

U jednoj od poštanskih ispostava Kaira pronađena su dva paketa u kojima su bili foto-aparat bivšeg predsednika, originalni tekstovi njegovih govora, 127 malo poznatih fotografija sa različitih događaja i vojna odlikovanja

  • 0

U Egiptu je sprečen pokušaj nelegalnog iznošenja iz zemlje ličnih stvari i arhiva drugog predsednika Gamala Abdela Nasera, koje je trebalo poštom uputiti u Ujedinjene Arapske Emirate, javio je Itar-Tas, prenoseći pisanje egipatskih medija.

U jednoj od poštanskih ispostava Kaira pronađena su dva paketa u kojima su bili foto-aparat bivšeg predsednika, originalni tekstovi njegovih govora, 127 malo poznatih fotografija sa različitih događaja i vojna odlikovanja.

Predstavnik vlade Muhamed Ibrahim Ali Said rekao je da su lične stvari pronađene sinoć i da su konfiskovane posle izveštaja organa nacionalne bezbednosti i tužilaštva o tom događaju.

- Sadržaj pošiljke ne potpada pod zakon o zaštiti spomenika. Međutim, ti autentični predmeti i dokumenti predstavljaju istorijsku vrednost sa stanovišta odraza jedne epohe i jednog od najvažnijih perioda moderne istorije Egipta - rekao je on.

Ali Said nije saopštio na koji način i odakle su ukradeni predmeti.

Naser je jedan od ideologa, inspiratora i čelnika antimonarhističke revolucije 1952. godine, a postao je predsednik Egipta 1956. godine.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA