SRAMOTA: Na dijalizu nose čaršave od kuće!

- Prošle nedelje nam je saopšteno da bolnica više nema čaršava za nas i da moramo da ih nosimo sa sobom svaki put kada dolazimo na dijalizu. Ja sam odbio da donesem čaršav od kuće, nakon čega su mi doneli lekarski mantil, da na njega legnem - kažu pacijenti Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci

  • 3

Pacijenti koji obavljaju dijalizu u Opštoj bolnici "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci moraju od kuće da donose čiste krevetske čaršave.

- Prošle nedelje nam je saopšteno da bolnica više nema čaršava za nas i da moramo da ih nosimo sa sobom svaki put kada dolazimo na dijalizu - kaže jedan od pacijenata za dnevni list "Blic".

Na hemodijalizu u ovu bolnicu dolazi oko 60 pacijenata, a osim meštana Palanke, ovde se upućuju stanovnici Velike Plane i svih sela obe opštine.

- Posle svakog tretmana menja se posteljina. Naravno da se čaršavi često cepaju i rashoduju. Tako smo došli u situaciju da smo morali da ih zamolimo da ponesu svoje dok ovaj problem ne rešimo - kaže načelnica Službe za nefrologiju s dijalizom u ovoj bolnici primarijus dr Verica Đorđević.

Život onih koji su osuđeni na hemodijalizu nije lak i, umesto da nadležni urade sve što je moguće kako bi im izašli u susret, ovi ljudi prinuđeni su da trpe i ovakva poniženja.

- Pre nekoliko godina smo se mi, pacijenti, sami organizovali, išli smo od privatnika do privatnika i skupljali donacije kako bismo kupili čaršave, jer su i tada bili užasni. Novi čaršavi su trajali mesec dana i onda im se gubi svaki trag. Opet su nam doneli stare i pocepane. Ja sam onda odbio da donesem čaršav od kuće, nakon čega su mi doneli lekarski mantil, da na njega legnem, kako ne bih bio na golom krevetu - priča drugi pacijent.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zixt

    29. mart 2013 | 01:46

    Cccc gde ode ova drzava,,,,zalosno!

  • Milena

    29. mart 2013 | 00:59

    zemlja nam se raspada, polako, ali sigurno!

  • Ja to tako

    29. mart 2013 | 07:40

    Jeli to ta Drzava, gde ce se bolje ziveti od kad su Nikolic i Vucic na vlasti. Kada se rasipaju pare na sve strane, mislim da bi bilo najbolje da mi uvezemo jednog stranca da nam vodi drzavu, ili par niih puno jeftinije bi bilo pa da im i milion eura daju mesecnu platu to mislim na pretsednika drzave, nego ovako propadamo sve dublje. Zamislite da nam bude pretsednik Nemac. Ministar Vlade Kinez. Ministar spoljnih poslova Englez, pa gde bi nam bio kraj a efikasnost na nivou, respekt u svetu sem tako. To treba razmisliti, samo izbori koliko kostaju da bi nakraju ovi gore krali i uzimali od sirotinje. Strasnooooo!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA