Mešalicom za beton pripremaju sosove u restoranu

Inspektori su naveli da radnici nisu koristili miksere i druge aparate koji se obično upotrebljavaju u kuhinji, zato što se teško peru

  • 6

Tokom inspekcije jednog restorana brze hrane, švedska sanitarna služba otkrila je da radnici u kuhinji sosove pripremaju u mini-mešalici za beton.

- Nisu koristili miksere i druge aparate koji se obično upotrebljavaju u kuhinji, jer se teško peru - objasnio je za list "Svenska dagbladet" jedan od inspektora.

On je naveo da se radnici restorana u Hesleholmu, na jugu Švedske, nisu previše uzbudili kada im je skrenuta pažnja da je farba sa betonjerke počela da se ljušti.

Inspekcija je pokrenuta nakon što je jedna mušterija našla zavrtanj u svom kebabu.

- Zavrtanj je bio na ražnju koji svakodnevno koristimo. Na kraju je otpao i našao se u vangli sa kebabom. Crn je kao i kebab: nije ga bilo lako uočiti - pravdao se vlasnik lokala, koji je nakon inspekcije kupio propisnu mašinu za pripremu sosova.

S obzirom na to da je početnik u ugostiteljstvu, inspektori su odlučili da mu ne zatvore restoran i daju mu još jednu šansu kako bi ispravio svoje greške.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sisoje

    29. mart 2013 | 09:50

    A cime seku meso Slajfericom ili hiltijem

  • Nemanja Djekic

    29. mart 2013 | 02:42

    Da li vam je poznato da je Svedska jedna od retkih zemalja u kojoj nije obavezan sanitarni pregled za radnike u ugostiteljstvu...

  • Bojan

    29. mart 2013 | 10:25

    To su Arapi , tj Sirijanci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA