Tužba protiv države jer su ga sprečili da otputuje!

Šef odborničke grupe koalicije Zajedno za Šumadiju - URS u Kragujevcu Bojan Stojadinović rekao je da ga je policija sprečila da sa suprugom i detetom krene kod kuma u Švajcarsku. Policija tvrdi da je reč o redovnoj zakonskoj proceduri s obzirom na to da je pod istragom

  • 1

Šef odborničke grupe koalicije Zajedno za Šumadiju - URS u Kragujevcu Bojan Stojadinović saopštio je danas da ga je policija sprečila da otputuje iz zemlje, dok u policiji tvrde da je reč o redovnoj zakonskoj proceduri s obzirom na to da je Stojadinović pod istragom u Višem sudu.

Stojadinović je na konferenciji za novinare u Skupštini grada rekao da mu je policija na beogradskom aerodromu sinoć zabranila da napusti zemlju, dodajući da je sa suprugom i jednoipogodišnjim detetom krenuo kod kuma u Švajcarsku.

On je dodao da ga niko nije obevestio da ne sme da napusti zemlju.

- Tužiću državu za naknadu troškova zbog kupljenih karata i za psihičko maltretiranje koje sam sa porodicom doživeo - rekao je Stojadinović, i dodao da će se obratiti međunarodnim organizacijama za zaštitu ljudskih prava.

Protiv Stojadinovića se vodi istraga u Višem sudu zbog zloupotrebe službenog položaja kao predsednika nevladine organizacije Omladina Šumadije.

Na pitanje da li ga je pravni zastupnik u istrazi koja se vodi obavestio o odluci suda da ne sme da napusti zemlju, Stojadinović je odgovorio da njega niko nije obavestiio, kao ni njegove pravne zastupnike.

- Policija je postupala po redovnoj zakonskoj proceduri i po odluci nadležnog suda - rekao je načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Ðorović.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA