ŠARANČIĆ: Nisam kriv, ja sam žrtva!

Bivši direktor "Železnica Srbije" zatražio je danas od suda oslobađajuću presudu, kao i ostali optuženi za zloupotrebe u tom preduzeću prilikom nabavljanja lokomotiva i motornih vozila. Presuda 11. aprila

  • 4

Milanko Šarančić, bivši direktor "Železnica Srbije", zatražio je danas od suda oslobađajuću presudu, kao i ostali optuženi za zloupotrebe u tom preduzeću prilikom nabavljanja lokomotiva i motornih vozila. On je rekao da nije oštetio preduzeće, i da je sve rađeno po zakonu od kada je on postavljen na čelo preduzeća.

- Ja sam žrtva prethodnog režima i zbog toga se vodi ovaj proces protiv mene - rekao je on.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića i trojice njegovih saradnika zbog sumnje da su nelegalnim javnim nabavkama oštetili budžet za više od 1, 2 miliona evra!

Pored Šarančića, optuženi su i njegov nekadašnji pomoćnik Zoran Milićević, direktor sektora za investicije vuče i voznih sredstava, Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić, vlasnik preduzeća "Sibeks" i predstavnik kompanije "Ko rejl LLP". Njima je juče produžen pritvor u kom se nalaze od 2. juna.

- Šarančić i njegovi saradnici su od maja 2004. do oktobra 2006. oštetili budžet kupovinom šest dizel-električnih lokomotiva od slovenačkih železnica i deset dizel-motornih vozova "Švede rejl" iz Švedske, predstavljajući cene mnogo većim od stvarnih. Lokomotive i vozovi kupovani su preko posredničkih firmi "Frijul eksport" iz Trsta, "Ko rejl LLP" iz Londona i srpskih preduzeća "Sibeks" i "Šinvoz" - piše u optužnici.

Presuda u ovom suđenju biće izrečena 11. aprila.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasko

    29. mart 2013 | 17:40

    Zrtvo jedna cuti.treba da ti oduzmu svu imovinu nelegalno stecenu.i zatvora .sramota uopste da se tako obracas kao zrtva

  • stefan

    30. mart 2013 | 14:23

    ljudi kako tako pricate.. odlicno moze se cak reci savrseno poznajem zeleznicu.. nikad nije tako radila kao u vreme njegovog mandata.. pa dal bi trazio poligraf da je uzeo dinara..

  • Ralexic

    29. mart 2013 | 18:33

    OVIM LOPOVIMA TREBA USKRATITI PRAVO DA PBMANJUJU NAROD.CIJ SMESTILA MU BIVSA VLAST.ZASTO NE OBJASNI KAKO JE TOLIKO PLACENO ZA ONU GVOZDJURIJU?NAJLAKSE JE RECI POLITICKA HAJKA..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA