Amfilohije: Kosovo je epicentar sukoba dobra i zla!

- Evropa je na Kosovu, bombardovanjem 1999. godine, po ko zna koji put pokazala svoj osvajački nagon, već viđen u krstaškim, austrougarskim i nacifašističkim pohodima - kaže mitropilit Amfilohije

  • 4

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Kosovo epicentar sukoba dobra i zla i da je Evropa na Kosmetu bombardovanjem 1999. godine pokazala svoj osvajački nagon.

- Evropa je na Kosovu, bombardovanjem 1999. godine, po ko zna koji put pokazala svoj osvajački nagon, već viđen u krstaškim, austrougarskim i nacifašističkim pohodima. Sve te pohode pravdali su navodnim svetim ciljevima, a tragovi im smrde nečoveštom - rekao je Amfilohije na tribini u Podgorici na temu "Kosovo- zločin bez kazne".

On smatra da je sve što se događalo u vreme Drugog svetskog rata i od 1945. do 90-ih godina bila priprema za bombardovanje 1999. godine i "ponovno odsecanje Lazareve glave, Kosova, od njegovog tela, odnosno ostatka Srbije".

- Bombardovanje i okupacija Kosova i Metohije, koja i danas traje kao podloga takozvane nezavisnosti, jeste opredeljenje Evrope za nastavak Muratovske tiranije i petovekovnog otomanskog gospodarenja Kosovom - kazao je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim rečima, Haški tribunal služi opravdanju zločina i nagrađuje ga. "Zločine džihadističko-terorističke OVK i NATO pakta", naveo je mitropolit Amfilohije.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    30. mart 2013 | 14:21

    Свака је жива истина што рече митрополиту , само још да се манете екуменизма па да нас можда и Бог погледа

  • serbon@yahoo.at

    30. mart 2013 | 15:52

    Неможе нама нико помоћи док су међу нама лакокупљиви Срби , што се за шаку материјалног богатства продају и чине све да разједине већ довољно разједињене Српске народе и раздвајајући вековима једну јединствену СПЦ и вернике њене ( Црногорска , Македонска ) чине страшан злочин против сопствног народа , сопствених предака и покољења свога . Бог с'нама , више , браћо Срби !

  • Aleksandar KM

    31. mart 2013 | 14:59

    Marko ne mlati. To je potpuno druga prica i nije za forum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA