Papin izaslanik stiže u Srbiju

Kako je javila Verska informativna agencija, milanski nadbiskup Angelo Skola boraviće u Beogradu i Nišu od 19. do 22. septembra

  • 7

Milanski nadbiskup Angelo Skola doći će u Srbiju povodom obeležavanja 17 vekova od objavljivanja Edikta o toleranciji cara Konstatina.

Skola je važio za jednog od glavnih kandidata za izbor novog poglavara Rimokatoličke crkve.

Kako je javila Verska informativna agencija, Skola će u Beogradu i Nišu boraviti od 19. do 22. septembra. Prema ranijim najavama, Katolička crkva će 21. septembra u Nišu svečanim bogosluženjem obeležiti godišnjicu Edikta.

Pored papinog izaslanika kardinala Skole, očekuje se i dolazak sarajevskog i zagrebačkog kardinala, biskupa, sveštenika i vernika iz svih zemalja regiona.

Svečanosti jubileja Edikta traju u Milanu do 7. decembra, praznika Svetog Amvrozija Mediolanskog (33- 397), antičkog političara, koji je postao episkop Milana i veliki učitelj crkve, a koga i danas slave sve hrišćanske konfesije. Svetitelj je sastavio čuvenu himnu "Tebe Boga hvalimo" (Te Deum laudamus).

Povodom jubileja Edikta, Milano će sredinom maja posetiti carigradski i vaseljenski patrijarh Vartolomej, kao i drugi hrišćanski velikodostojnici Evrope, čiji se spisak zasad ne objavljuje. Naučna konferencija o verskim slobodama i javnoj ulozi religije biće održana u Milanu od 16. do 18. oktobra na Bogoslovskom fakultetu severne Italije.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    30. mart 2013 | 21:24

    Стоп екуменизму ! Не уништавајте свето Православље

  • русија

    31. mart 2013 | 00:27

    ђаволов изасланик

  • Бајкер

    31. mart 2013 | 00:49

    Да га лепо дочекамо како доликује једном домаћинском народу.А онда да га лепо испратимо и да поведе са собом све екуменисте,па нека се братиме по ватикану.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA