Hitlerovi posmrtni ostaci na dnu jezera Vostok?

Nakon višedecenijskog istraživanja jezera Vostok na Antartiku, tvrdnja o Hitlerovim ostacima u jezeru, unela sumnju da je jezero već iskopavano

  • 2

Jezero Vostok, na Antartiku, zaleđeno je već 20 miliona godina. Nakon višedecenijskog istraživanja ruski naučnici su uspeli da prodru kroz antartički led i otkriju tajne dugo istraživanog jezera.

Prema nemačkim zapisima, par meseci nakon kapitulacije Nemačke, Nemačka mornarica U-530 je u svojoj bazi na Južnom polu  konstruisala  ledeni kovčeg u koji su smešteni vredni  ostaci Trećeg rajha.

Takođe, govorilo se da su u kovčegu na Antartiku nalaze i posmrtni ostaci Adolfa Hitlera i Eve Braun, smešteni kako bi se kasnije njihov DNK iskoristio za potrebe kloniranja. Veruje se da se kovčeg nalazi negde u jezeru Vostok, što automatski osporava činjenice da je dosadašnje probijanje leda najveći uspeh naučnika.

Činjenice do kojih istraživači jezera Vostok dolaze su te da je jezero mnogo pre njih bilo kopano, i da jezero svakako poseduje vredne istorijske ostatke.

Jezero Vostok je jedno od glavnih otkrića  moderne geografije, a prema rečima naučnika, otkrivanje njegovih tajni može da pomeri granice ljudskog iskustva.

Kako prenose RIA Novosti,  u blizini jezera, u nacističkom bunkeru koji je izgrađen neposredno posle Drugog svetskog rata,  zakopana je i  arhivska dokumentacija Adolfa Hitlera.

Veruje se da su nacisti pred sam kraj Drugog svetskog rata prebacili arhivu na južni pol i počeli da konstruišu bazu na jezeru Vostok, kako se neprijatelji nakon kapitulacije Nemačke ne bi dokopali vrednih dokumenata.

Izvor: Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vtomic85

    8. februar 2012 | 14:08

    RT @telegrafrs: Hitlerovi posmrtni ostaci na dnu jezera Vostok? http://t.co/bBHDQmJd #svet

  • telegrafrs

    8. februar 2012 | 14:03

    Hitlerovi posmrtni ostaci na dnu jezera Vostok? http://t.co/bBHDQmJd #svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA