NIŠ: Pretio da će se zaklati zbog ljubavi!

- Ubiću se, zaklaću se, izbošću se - vikao je Nišlija Z. P. (51), koji se zabarikadirao u svojoj radnji na Cvetnoj pijaci. Tek nakon jednočasovnih pregovora, pristao je da izađe

  • 1

Policijski pregovarač je posle jednočasovnog ubeđivanja uspeo da od samoubistva odvrati Nišliju Z. P. (51), koji je pretio da će se zaklati.

Z. P. se zabarikadirao u svojoj radnji na niškoj Cvetnoj pijaci i pretio da će se ubiti skalpelom, pa su ostali prodavci, kada su shvatili da je đavo odneo šalu, pozvali policiju. Međutim, očajni čovek je i posle dolaska organa reda odbijao da izađe iz radnje, preteći da će izvršiti samoubistvo ako neko pokuša na silu da uđe. Kako saznajemo u policiji, povod za pokušaj samoubistva je neuzvraćena ljubav.

Prodavci na Cvetnoj pijaci kažu da se Z. P. celog dana čudno ponašao, ali da niko nije slutio šta mu je na pameti.

- Kazao nam je da je popio neke lekove, da je očajan, a onda je počeo da pije "pelinkovac". Dok je sa njim u radnji bila njegova radnica, izgledalo je da je sve u redu. Međutim, kada je žena izašla da popuši cigaretu, počeo je da nabacuje robu iz radnje na vrata, dok ih potpuno nije zatvorio. Vrištao je iz radnje: "Ubiću se, zaklaću se, izbošću se" - priča jedan od prodavaca koji je prisustvovao drami.

On dodaje da su ga ozbiljno shvatili, jer su znali da u radnji ima skalpel kojim seče mušeme za prodaju.

- Pokušavali smo da ga smirimo, ali uzalud, te smo pozvali policiju. Ljudi su brzo došli, ali on nije odustajao od svoje namere. Policijski pregovarač je došao do vrata, razgovarao je sa njim više od sat vremena dok nije izašao. Sve vreme je tražio neku ženu, pa pretpostavljamo da je ona razlog za njegov pokušaj samoubistva - dodao je on.

Da je neuzvraćena ljubav razlog za ovaj očajnički čin potvrđuje i niška policija.

- Kada smo stigli na pijacu, taj čovek se i dalje nalazio u svojoj radnji. Odbijao je da otvori vrata, pa smo, plašeći se da će svoju nameru ostvariti, pozvali pregovarača. Jedino je njemu dozvolio da priđe vratima. Sve vreme je govorio da hoće da razgovara sa nekom ženom, sa kojom je, kako smo saznali, doskora bio u ljubavnoj vezi. Međutim, zbog njene bezbednosti, s obzirom na to da je bio naoružan, nismo ni pokušavali da je dovedemo. Pregovarač je uspeo da ga ubedi da odbaci skalpel i izađe, pa se sve završilo bez posledica – kaže naš sagovornik.

Nesrećnog čoveka preuzela je Hitna pomoć, i on je prebačen na Kliniku za mentalno zdravlje radi posmatranja, nakon čega će biti odlučeno da li postoji potreba da izvesno vreme bude zbrinut u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici radi stabilizacije psihičkog stanja.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA