Rumunke i Ukrajinke najviše traže srpski pasoš

Uočljivo je da se na terotoriju naše zemlje doseljavaju žene iz Rusije i Ukrajine. U Kraljevu na jednog Ukrajinca dolazi 15 Ukrajinki, kaže ekonomista Miroslav Zdravković

  • 6

Da dobiju srpski pasoš najviše su zainteresovani Rumuni, Rusi i Ukrajinci, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od početka 2012. Ministarstvu unutrašnjih poslova obratilo se 700 stranaca sa zahtevom za sticanje državljanstva Srbije. Stručnjaci ističu da u većini slučajeva državljanstvo traže žene iz Rumunije, Ukrajine i Rusije, koje se udaju za naše državljane.

Ekonomista Miroslav Zdravković, koji se bavi i demografijom, zaključuje da je sve veći broj žena strankinja koje se udaju za Srbe zbog "papira".

- Na osnovu baze podataka i poslednja dva popisa, vrlo je jasno da je ogromna disproporcija u broju stranaca koji žele srpsko državljanstvo. Uočljivo je da se na terotoriju naše zemlje doseljavaju žene iz Rusije i Ukrajine. Primera radi, u Kraljevu na jednog Ukrajinca dolazi 15 Ukrajinki - navodi Zdravković.

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    1. april 2013 | 08:40

    Pravoslavna smo kultura ,imamo beli shengen,ne trazimo puno para za uslugu venchanja..a njima se kasnije otvaraju vrata prostitucije po celoj evropi...

  • Marko

    1. april 2013 | 08:42

    Fora je u tome sto te zene dobija nase papire pa idu za svabiju da sljakaju u javnim kucama.valjda je stvar jasna :)

  • Клисура

    1. april 2013 | 01:56

    Па лепо дајте им пасоше на оснуву тога што "воле Србију", а после нек бламирају нашу земљу у иностранству.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA