HEROJ NACIJE: Brat (19) žrtvovao život da spasi sestru (18)! (VIDEO)

Aleks Džons (19) pratio je svoju sestru Bridžet (18) na čas u Melburnu, kada je snažan udar vetra izazvao rušenje zida od cigala, koje su pale i zatrpale tinejdžere. Telo mladića pronađeno je na sestri, dok ju je pokušavao zaštititi od obrušavanja, što je devojku spasilo trenutne smrti

  • 14

Roditelji Aleksandra i Bridžet Džons izjavili su lokalnim medijima da su potreseni i tužni jer su njihovi sin i ćerka poginuli nakon što se na njih srušio zid u Karltonu, predgrađu Melburna.

Roditelji tinejdžera Jan i Su Džons izdali su saopštenje u kojem se zahvaljuju svima koji su im pružili pomoć u teškim trenucima.

- Potreseni smo gubitkom našeg sina Aleksandra i vrlo tužni što nam je ćerka u bolnici u kritičnom stanju - navodi se u jučerašnjem u saopštenju roditelja.

U međuvremenu, i devojka je podlegla povredama.

Oni dodaju da saosećaju sa još jednom žrtvom tragedije, ženom koja je nastradala, kad i brat i sestra. Ovom prilikom zahvaljuju i policiji koja je uradila sve što je u njihovoj moći, kao i osoblju bolnice u kojoj je njihova ćerka smeštena.

- Molili bismo ljude da poštuju našu privatnost u ovako teškom i vrlo tužnom momentu - naveli su ožalošćeni roditelji na kraju saopštenja.

Aleks Džons (19) pratio je svoju sestru Bridžet (18) na čas, kada je snažan udar vetra izazvao rušenje zida od cigala, u jednoj od prometnih ulica u predgrađu Melburna, koje su pale i  zatrpale tinejdžere.

Spasioci su naveli da su telo mladića pronašli na sestri, dok ju je pokušavao zaštititi od obrušavanja, što je devojku spasilo trenutne smrti.

Bridžet se posle komplikovane operacije oporavljala u bolnici i bila u vrlo kritičnom stanju, međutim, njeno telo podleglo je povredama i ona je preminula kasno sinoć.

Desetine prijatelja i sugrađana okuplja se kod srušenog zida, gde polažu cveće i sveće.

Ministar prostornog planiranja Metju Gaj naredio je građevinskoj komisiji preglede svih zgrada i zidova po gradu da bi se sprečila slična tragedija u budućnosti.

Pogledajte video:

(M. R. / Izvor: theaustralian.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    1. april 2013 | 12:34

    Tragedija, svakako. Ipak, obratite paznju na vase pisanje. Ovo su prvi blizanci razlicitih godina za koje cujem. Eto.

  • jovan

    1. april 2013 | 12:40

    Nažalost i teško povredjena devojka preminula je u bolnici od zadobijenih povreda. Sve čestitke Telegrafu i pozdrav iz Melburna!

  • Nemam

    1. april 2013 | 13:13

    Tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA