POGLEDAJTE: Angela Merkel u kupaćem kostimu (FOTO)

"Od svih naših gostiju, ona ima najmanje želja. Ona voli, pre svega, italijansku kuhinju", rekao je o nemačkoj kancelarki direktor hotela Espedito Morieli. Ona se odmara od stresa proteklih meseci i skuplja snagu za predstojeće savezne izbore

  • 2

Nemački kancelar Angela Merkel, koja se na italijanskom ostrvu Iskiji u "hotelu snova" odmara od stresa proteklih meseci i skuplja snagu za predstojeće savezne izbore, važi za gosta s najmanje želja.

- Od svih naših gostiju, ona ima najmanje želja. Ona voli, pre svega, italijansku kuhinju - rekao je o Merkelovoj direktor hotela Espedito Morieli, preneli su nemački mediji danas pisanje italijanskog dnevnika "La Republika".

- Gospođa Merkel i njen muž Joahim Zauer vole more, šetnje i jednostavne, lepe stvari koje ovde postoje - rekao je Morieri.

Direktor hotela, koji je ugostio mnoge svetski poznate goste, kaže da je za njega poseta Merkelove uvek nešto posebno.

- Mi smo, naravno, pomalo "elektrizovani" i uzbuđeni kada gospođa Merkel dolazi - kaže direktor hotela, naglašavajući da je vidi na doručku ili večeri i da je ona "potpuno normalni turista" - kupa se u termalnoj vodi i šeta.

Merkel s mužem već duži niz godina uskršnji odmor provodi na ostrvu Iskija, a sa njom je tu, pored muža, i "svita" njenih telohranitelja, navode mediji.

- To je super, ona je totalno normalna, potpuno jednostavna, zahvalna za sve što mi učinimo. Voli sve što nemački gosti obožavaju, tako je čovečna i nemam za sve to reči, neverovatno - kaže direktor hotela.

I dok drugi gosti, recimo, žele specijalne sveće u svojim sobama ili posebni sok od pomorandže, dotle je Merkelova, kaže Morieri, gost s najmanje želja.

Privatni životi nemačkih političara - aktuelnih i onih koji to više nisu - uvek su tema interesovanja medija, a za Merkelovu se kaže da je poznata po tome što svoj privatni život drži "hermetički", ali i po tome što važi za realnu, ozbiljnu i skromu osobu.

Moćni tabliod "Bild" je lane "uhvatio" Merkelovu na kraju radne sedmice, oko 17 sati, u blejzeru pink boje u robnoj kući "Galeri Lafajet" (Galeries Lafayette) u Berlinu, kako kupuje hranu, sama nosi kese i ne daje ih svojim telohraniteljima.

- Niko je nije primetio niti oslovio - rekao je jedan foto-reporter "Bilda".

Možda je i ta fotografija Merkelove na prehrambenom odeljenju objašnjenje dela njenog uspeha, smatraju analitičari.

- U ono malo slobodnog vremena što imam pokušavam da činim ono što sam uvek činila, a tu spada i kupovina - rekla je Merkelova jednom, a tabliod piše da ponekad, kada ona nema vremena, šalje svog muža u kupovinu i to sa "ceduljicom" na kojoj je rukom napisano šta sve treba.

Merkelova se, uglavnom, privatno odmara sa suprugom, rado u Toskani ili na južnoitalijanskom ostrvu Iskija ili u nemačkim, švajcarskim i drugim brdima.

U jednom intervjuu, Merkelova je davno malo "odškrinula vrata" i rekla da, kada jednog dana bude završila svoju političku karijeru (koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku.

Ona, međutim, ima i jedan "stari san" - putovanje transsibirskom železnicom.

Prva žena u istoriji Nemačke na čelu Vlade je, takođe, rekla da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčešće ima gusku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    2. april 2013 | 15:45

    Nemoze svako biti ovakav. Skidam kapu,neka procitaju ovi nasi u srbiju. Tadic je placao sobu od 40.000€ 1 nocenje.

  • Srbin

    2. april 2013 | 15:43

    Stoka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA