Zaplenjen šleper slatkiša na Gradini

Na omotima slatkiša nalaze se brojni crtani junaci poput "Spajdermena", "Sunđer Boba", Diznijevih junaka, zatim junaka iz filmova "Ledeno doba", "Madagaskar"...

  • 1

Carinici na graničnom prelazu Gradina zaplenili su ceo tovar konditorskih proizvoda iz Turske koji je trebalo da bude uvezen u Srbiju zbog sumnje da je reč o povredi autorskih prava.

Na slatkišima, tačnije na omotima ovih proizvoda, nalaze se brojni crtani junaci poput "Spajdermena", "Sunđer Boba", Diznijevih junaka, zatim junaka iz filmova "Ledeno doba", "Madagaskar" i mnogih drugih, pa je tovar privremeno zaplenjen zbog sumnje da su na taj način povređena autorska prava.

Prema rečima šefa terminala "Gradina" Saše Koceva, vrednost zaplenjene robe procenjuje se na oko 15.000 dolara, a ona bi, ukoliko vlasnik ne uloži žalbu, mogla biti i uništena, shodno našim zakonima iz oblasti zaštite autorskih prava.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica

    2. april 2013 | 15:03

    Verovatno je bolje da se unisti, nego da se da deci koja zive u losim uslovima i nemastini... Bravo za onoga ko je izmislio takav zakon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA