AVGANISTAN: Vođa talibana može biti predsednik!

Predsednik Avganistana Hamid Karzai je izjavio da avganistanski Ustav važi za sve građane i da bi "talibani takođe mogli imati koristi od njega"

  • 0

Avganistanski predsednik Hamid Karzai izjavio je nemačkim medijima da bi talibanski vođa Mula Mohamed Omar mogao da se kandiduje za predsednika na izborima naredne godine.

Karzaijeva vlada se složila da talibani otvore zvaničnu kancelariju u Kataru ukoliko grupa prekine sve veze sa Al Kaidom i odrekne se terorizma. Karzai je u nedelju, ovim povodom, boravio u Kataru.

Karzai je u intervjuu nemačkom listu "Zidojče cajtung" izjavio da vlasti održavaju sporadične kontakte sa predstavnicima talibana, i dodao da avganistanski Ustav važi za sve Avganistance i da bi "talibani takođe mogli imati koristi od njega".

Upitan da li bi Mula Omar trebalo da se kandiduje za predsednika, Karzai je rekao: "On se može kandidovati i dati Avganistancima priliku da glasaju za ili protiv njega".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA