Hapšenje carinika, špeditera i privrednika

U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a po nalogu tužilaštva, u toku je privođenje 14 osoba osumnjičenih da su oštetili državu za više od dva miliona evra

  • 1

U toku je akcija privođenja 14 osoba osumnjičenih da su oštetile državu za više od dva miliona evra, a privode se carinici, špediteri i vlasnici privatnih firmi.

Akciju sprovodi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i služba za kriminalističko obaveštajne poslove i prikrivene islednike, po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal.

Privedeni su Nikola Stojsavljević, Dejan Stanišić, Nenad Miodragović, Igor Filipović, Duško Trkulja, Aida Beganović, Igor Subotić, Boško Šuša, Dragica Lazić, Mirjana Dakić, Vladimir Perunović, Munir Jamini, Vladan Petković, Bane Ivović.

Kako je potvrđeno u policiji, u toku je privođenje 14 osoba, a oni se terete da su tokom prošle godine uvezli 94 kontejnera sa garderobom iz Kine koji su brodom stizali u Rijeku, a odatle kamionima prebacivani u Srbiju, javlja RTS.

Kako bi platili manje carine i poreze, pravili su lažnu dokumentaciju u kojoj su navodili da uvoze pločice, voće, nameštaj.

Kontejneri nisu proveravani, tako da je roba sa lažnim papirima prolazila granicu i završavala širom Srbije.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    3. april 2013 | 14:40

    Idite na granicni prelaz horgos i proverite koliko carinici imaju para u dzepovima.....STOKA LOPOVSKA SVAKOG DERU KO DOLAZI U SRBIKU A PONASANJE IM JE KATASTROFALNO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA