Britanac spalio šestoro od svojih 17 dece!

Sa sadašnjom suprugom Majred i jednim prijateljem, Mik Filipot (56) je u maju prošle godine podmetnuo požar u porodičnoj kući, za šta je nameravao da okrivi bivšu ljubavnicu

  • 2

Britanac Mik Filpot proglašen je krivim za ubistvo svoje šestoro dece, od 17 dece koliko je imao sa pet žena, a koje je koristio za dobijanje socijalne pomoći u iznosu od 60.000 funti godišnje.

Sa sadašnjom suprugom Majred i jednim prijateljem, Mik Filipot (56) je u maju prošle godine podmetnuo požar u porodičnoj kući za šta je nameravao da okrivi bivšu ljubavnicu.

Takođe je planirao da navodno iz vatre spase decu, povrati starateljstvo nad petoro dece koja su mu oduzeta i dobije veću kuću od gradskih vlasti.

Deca su za njega bila samo sredstvo da dođe do državnog novca, piše danas "Dejli mejl".

Dok je šestoro dece spavalo na spratu, Filipot je podmetnuo požar nameravajući da ih spase kroz gornji prozor i tako postane "heroj i žrtva" istovremeno. Ali plan je krenuo naopako jer je upotrebio previše benzina i vatra se otela kontroli, sprečivši ga da dođe do dece koja su se ugušila u dimu.

Policija je najpre optužila troje osumnjičenih za ubistvo, ali je optužnica kasnije preinačena u ubistvo bez predumišljaja jer optuženi nisu nameravali da ubiju decu.

Nesrećna deca nisu bila pod budnim okom socijalnih radnika uprkos opasnim uslovima života i opštepoznatim nastupima Filipota koji se hvalio svojim seksualnim životom koji je finansirao od socijalne pomoći.

Posle pokretanja istrage o ubistvu dece, ispostavilo se da ga čeka i istraga za silovanje jedne žene, i da je bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva devojke kojoj je naneo 27 uboda posle raskida.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA