Pogledajte kako kineska policija razbija mafiju (FOTO)

Oko 9 uveče, 350 policajaca pod punom opremom, sa automatskim oružjem i pancirima, upalo je u restoran gde je velika grupa članova trijada održavala sastanak. Uhapšeno je 160 ljudi

  • 0

U Šendženu je prošle nedelje policija munjevito udarila na sastanak hongkonških trijada i tokom operacije uhapsila 160 ljudi. Policija kaže da je pomno pratila aktivnosti ove kriminalne organizacije u Šendženu.

U noći 28. marta, restoran koji je u blizini luke Futian - graničnog prelaza između glavne teritorije Kine i Hongkonga i glavno sastajalište za kriminalce iz Hongkonga - opkolila je policija.

Oko 9 uveče, 350 policajaca pod punom opremom, sa automatskim oružjem i pancirima, upalo je u restoran gde je velika grupa članova trijada održavala satanak.

Incidenata nije bilo, a 160 ljudi je policijskim autobusima odvezeno u pritvor na ispitivanje. Svi su čalanovi hongkonške "Vo Šing Vo" trijade, koja je najveća od osam u Hongkongu, a tvrde da imaju 200.000 članova širom sveta.

Zbog svoje blizine, trijade iz Hongkonga se šire u Šendžen, a policija ova dva grada zajedničkim snagama radi na suzbijanju organizovanog kriminala.

Pogledajte foto-galeriju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA