Kusta: Snimaću film o Nemcu sa srcem Srbina!

- Kao specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti je podneo izveštaj o trgovini organima. Niti sam je ja izmislio, niti razumem nervozu predsednika kosovskog Udruženja filmskih umetnika - kaže srpski reditelj

  • 14

Srpski reditelj Emir Kusturica, reagujući na najavu Prištine da će biti proglašen personom non grata zbog filma o trgovini organima, kaže da nije on izmislio priču o tome.

- Kao specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti je podneo izveštaj o trgovini organima. Niti sam je ja izmislio, niti razumem nervozu predsednika kosovskog Udruženja filmskih umetnika. Ipak, smatram da je Ćeljaj razborit čovek i da ubuduće neće davati ovakve izjave koje zadaju veliki udarac kosovskoj demokratiji - kaže Kusturica.

Kusturica je za "Danas" objasnio da se radi o ideji koja bi trebalo da bude realizovana u naredne tri godine, ali je drugom listu, "Blicu", rekao da će film o trgovini ljudskim organima na Kosovu snimiti na osnovu istinite priče, ispovesti jednog Nemca kome je ugrađeno srce Srbina koji je bio žrtva zločina u "žutoj kući".

Kusturica, međutim, nije želeo da otkriva više detalja o tome ko je taj Nemac, gde mu je transplantacija srca izvršena, ali napominje da će njegovo ostvarenje otvoriti jednu bolnu, istinitu temu o stradanju srpskog naroda o kojoj istorija, literatura i kinematografija svesno ćute sa ciljem da se Srbi prikažu kao genocidan narod, a nikako kao žrtve.

Film će, kaže, snimati u Rusiji, gde ima puna prijatelja koji će mu pomoći da izgura taj poduhvat. Od države Srbije, napominje, ne očekuje novčanu pomoć niti će je tražiti.

(D. Z. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. april 2013 | 13:58

    Nemanja ne obracaj paznju na insekte Srbija te podrzava i uz tebe je.

  • Zoran

    3. april 2013 | 17:23

    Covek se vratio svojoj veri sta ima tu lose tako bi trebali svi koji su se poturcili da imaju i malo mozga

  • Dragan

    3. april 2013 | 18:04

    Kusto Brate i Srbine, nemoj da Te ovi komentari sprece u Tvojoj plemenitoj i patriotskoj nameri da snimis ovaj film. Ti si i moralna veritkala i intelektualni srpski div! Nase oci su uprte u Tebe, svaka Ti cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA