Španska princeza osumnjičena za korupciju!

Slučaj se odnosi na navode da su njen suprug Inaki Urdangarin i njegov bivši poslovni partner preusmerili oko pet miliona evra javnih sredstava na račun kompanija pod njihovom kontrolom

  • 0

Mlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, princeza Kristina, pozvana je na saslušanje kod istražnog sudije u vezi sa slučajem korupcije u koji je umešan njen suprug. Sud u Palma de Majorki saopštio je danas da je princeza pozvana na saslušanje 27. aprila.

Slučaj se odnosi na navode da su njen suprug Inaki Urdangarin i njegov bivši poslovni partner preusmerili oko pet miliona evra javnih sredstava na račun kompanija pod njihovom kontrolom.

Princeza Kristina (47) do sada nije dovođena u pitanje u istrazi o korupciji koja je otvorena krajem 2011. godine u sudu u Palma de Majorki. Istražuje se njen suprug Inaki Urdangarin, bivši rukometaš koji je postao poslovni čovek.

Ime princeze nedavno se pojavilo prepisci koju je bivši saradnik njenog muža Dijego Tores predao medijima. Ona će biti ispitana zbog sumnje da je koristila svoj uticaj radi sticanja koristi, rekao je jedan izvor za agenciju Frans pres.

Urdangarin je osumnjičen da je proneverio više miliona evra javnog novca preko jednog instituta, dobrotvorne institucije, na čijem je čelu bio od 2004. do 2006. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA