Rusi kupuju Industriju mesa "Čoka"?

Ugovorom je predviđeno da Rusi u fabriku ulože 14 miliona evra. U početku bi se proizvodile samo paštete u konzervama

  • 3

Nekadašnji gigant, Industrija mesa "Čoka”, posle likvidacije i nekoliko neuspešnih pokušaja pokretanja proizvodnje, po svemu sudeći dobija novog vlasnika.

Potpisanim ugovorom predviđeno je da Rusi kao većinski vlasnici preuzmu obavezu neisplaćenih zarada i za početak zaposle 150 radnika, te da će fabrika započeti da radi 15. maja ove godine.

Branko Milošević, vlasnik većeg dela fabrike, i preostali deo likvidirane IM "Čoka” koristi u zakup, saopštio je da su u "Čoki" 30. marta boravili predstavnici jednog investicionog fonda iz Rusije s namerom da preuzmu fabriku i pokrenu proizvodnju, kao i da je potpisan ugovor kojim Rusi postaju vlasnici većinskog dela fabrike.

Ime investicionog fonda iz Rusije, s kojim je ugovor potpisan po dogovoru, s partnerima Milošević još nije u mogućnosti da saopšti dok se on ne ratifikuje i dostavi bankarska garancija da bi bio validan i započela njegova primena.

Ugovorom je predviđeno da Rusi, kao većinski vlasnici, u fabriku ulože 14 miliona evra koji bi se koristili za otkup dugovanja, investiranje u opremu i mehanizaciju i za obrtna sredstva. U početku bi se proizvodile samo paštete u konzervama težine 200 grama, koje bi se sve plasirale na rusko tržište.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    4. april 2013 | 01:45

    Srbija je kao narkoman koji je sve prodao iz stana, ostao nam je samo parket koji je takodje na prodaju...

  • GoraN

    4. april 2013 | 09:39

    Na juznom delu stana skida se i parket !

  • dule

    4. april 2013 | 07:38

    E a kako ce se zove posle Cokov? Hihi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA