PORODIČNA TRAGEDIJA: Otac sinu "sačmarom" pucao u leđa!

Novica R. (62) uhapšen je nakon što je teško povredio svog sina Sašu (33), koji je prebačen u Urgentni centar u Beogradu gde se lekari bore za njegov život

  • 0

Novica R. (62), iz Makca kod Velikog Gradišta, uhapšen je nakon što je juče teško povredio svog sina Sašu (33), pucajući mu svojom "sačmaricom" u leđa.

Zbog povreda opasnih po život, Saša je najpre prebačen u požarevačku Opštu bolnicu, a onda u Urgentni centar u Beogradu, gde se lekari bore za njegov život.

- Do ovog obračuna došlo je u sredu po podne, oko 16 sati, kada je Saša vređao svog oca, a onda i fizički nasrnuo na njega. Pošto je pucao u svog sina, policija je uhapsila osumnjičenog Novicu R. i od njega oduzela lovačku pušku marke "zastava" kalibra 12 mm - kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Kako smo saznali iz istrage, sukobi između oca i sina trajali su već duže vreme, jer je Saša R. bio poznat po nasilničkom ponašanju, naročito kad popije.

- Kada ga je sin napao u sredu po podne, Novica R. je uspeo da se otrgne i otrči u drugu prostoriju, iz koje se vratio sa lovačkom puškom "sačmaricom". Potom je, iz neposredne blizine, ispalio sinu hitac u leđa, zbog čega se ovaj srušio na pod. Samo dve dramlije promašile su Sašu, dok su ostale završile u njegovim leđima - saznajemo iz istrage.

Dežurni hirurg u požarevačkoj bolnici rekao je da je Saša R. zadobio teške telesne povrede opasne po život u vidu ustrelne rane u predelu leđa, sa oštećenjem unutrašnjih organa i kičme.

Zbog težine povreda hitno je prebačen u beogradski Urgentni centar i nalazi se u životnoj opasnosti.

Posle hapšenja, Novici R. određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA