KUPUJEMO BOFL: Potrošači se najviše žale na neudobne patike i cipele, kao i neispravne mobilne telefone i tehniku

Od početka godine je porastao i broj pritužbi na račune za struju, a samo u martu potrošači su poslali više od 550 prijava, kaže Vera Vida iz Centra potrošača Srbije

  • 2

Građani Srbije najviše se žale na neudobnu obuću, neispravne mobilne telefone, usluge mobilnih operatera i belu tehniku!

Interesantno da je od početka godine porastao i broj pritužbi na račune za struju, kaže za Telegraf.rs Vera Vida, predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS).

Vida za naš portal navodi da građani najviše prigovora imaju na patike i cipele.

- Ubedljivo je najviše takvih pritužbi, a zatim slede one koje se odnose na mobilne telefone, kao i usluge mobilnih operatera - kaže Vida.

Ona dodaje i da se građani žale i na tehničku robu.

- Dosta žalbi odnosi se na ispravnost računara, frižidera, šporeta. U poslednje vreme primećujemo da se dosta prijava odnosi na račune za struju - navodi Vida.

Kako kaže naša sagovornica, samo u martu potrošači su poslali više od 550 prijava.

- Mi u proseku mesečno imamo između 400 i 500 pritužbi potrošača, a od toga se na pojedine firme odnosi i po 20 ili 30 prijava. Uspevamo da oko 80 odsto rešimo u korist potrošača - ističe Vida.

Na pitanje Telegrafa gde je zapelo s crnom i belom listom, idejom koja nikako da se sprovede u delo, a odnosi se na objavu imena onih trgovaca i kompanija koji su odbili da ispoštuju opravdane prigovore potrošača, kao i onih koji nisu želeli da uvaže reklamaciju iako je kupac bio u pravu, Vida kaže da će lista biti gotova najkasnije za mesec i po dana.

- Nije bilo dovoljno sredstava da se ideja sprovede u delo. U procesu smo pravljenja baze podataka i ona će, bez dileme, uskoro biti gotova. Baza će sadržati podatke o tome koji su se trgovci najviše ogrešili o potrošače u poslednje dve godine. Na vrhu liste uvek će biti onaj trgovac koji je načinio najveći broj prestupa - najavljuje Vida.

Prema njenom mišljenju nema ničeg goreg za trgovca od javne osude, odnosno poziva na bojkot.

- Mi ćemo javno saopštiti koji su se trgovci najviše ogrešili o potrošače i nisu uzeli u obzir njihove pritužbe. Pozivaćemo potrošače da ne kupuju u tim prodavnicama - kaže Vida.

(N. Sekulić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    8. april 2013 | 10:29

    Pa kako kad NIKE patike 2,800 org.i da bude kvalitet u buticima to sve kineska FUS roba...a nadležni primaju extra plate i uživaju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA