Čajanka uz Sirogojno modele u Etnografskom muzeju

Kako bi se oformila muzejska zbirka sa pleteninom iz Sirogojna, u Etnografski muzej su pozvani "na čajanku" svi oni koji poseduju džempere, jakne, kapute ili haljine iz 1960-ih, 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih godina

  • 0

U Etnografskom muzeju sutra će od 11 sati biti organizovana "Čajanka uz Sirogojno modele" na koju su pozvani svi oni koji poseduju džempere, jakne, kapute ili haljine iz 1960-ih, 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih. Cilj je stvaranje baze podataka o vlasnicima modela kako bi se u doglednoj budućnosti oformila muzejska zbirka sa pleteninom iz Sirogojna.

Studenti etnologije i antropologije će beležiti i lične priče vlasnika o njihovim omiljenim komadima odeće, koji se, neretko, nasleđuju u porodici kao posebne dragocenosti. Specijalna gošća "čajanke" biće Dobrila Vasiljević Smiljanić, rodonačelnica ovog modnog stila.

Posetioci mogu da pogledaju i izložbu "Sirogojno i Dobrila: jedna priča", koja je u Etnografskom muzeju otvorena do 10. aprila.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA