SPLIT: Peticija protiv spomenika Tuđmanu

Prikupljanje potpisa organizovao je istoričar i kandidat za gradonačelnika Splita Dragan Markovina, a do sada je peticiju potpisalo nekoliko stotina građana

  • 5

U Splitu je počelo prikupljanje potpisa protiv izgradnje spomenika prvom predsedniku Hrvatske i stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Franju Tuđmanu, koju je organizovao Dragan Markovina istoričar i kandidat za gradonačelnika Splita.

Potpisivanje peticije, koju je u prvih nekoliko sati potpisalo više stotina građana, organizovano je u centru grada, na platou iznad pothodnika, gde odlukom Gradskog veća treba da bude postavljen spomenik, piše "Slobodna Dalmacija".

- Time reagujemo na socijalnu bešćudnost gradske vlasti koja troši novac na bespotrebne stvari u teška vremena. Drugo, ovim se pokazuje socijalna neosetljivost prema sektoru industrije u kojem su ljudi ostali bez posla u Dalmaciji za vreme Tuđmana, kao i prema onima koji su devedesetih ostali bez stanova, ali i onome što se događalo u Lori - poručio je Markovina.

On je kritikovao to što se članovi Gradskog veća iz Socijaldemokratske partije i Hrvatske narodne stranke nisu izjasnili protiv spomenika Tuđmanu i gradnje krsta na Marjanu iznad Splita.

Peticija se može potpisati i onlajn.

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko ocenio je sramotnim potpisivanje peticije protiv spomenika Tuđmanu.

(M. S. / Izvori: Tanjug, Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    6. april 2013 | 06:02

    NEMOZE SPOMENIK SAMO TUDJMANU.STA CEMO SA ARTUKOVICEM,PAVELICEM.TUDJMAN JE SAMO NASTAVIO GDE SU ONI STALI.BOLJE SACEKAJTE MALO PA I KERUMA SMESTITE UZ TU ANTILJUDSKU DRUZINU.

  • sudija

    5. april 2013 | 23:49

    Ne znam sta im je dobro donio taj Tudjman osim bjede i siromastva. Sve su rasprodali i polako ce nestati .

  • Drkadzija

    5. april 2013 | 20:21

    Nije mi jasno zasto Hrvati ne vole Tudjmana? Jel moze neko da mi objasni? Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA