Pretnje smrću predsedniku Kipra

- Počećemo s vašim unicima, zatim ćemo preći na vašu decu, a za kraj ćemo ostaviti vas, kako bi vas bolelo onoliko koliko boli nas - piše na letku koji su dobile jedne kiparske dnevne novine, a koji je potpisala "Grupa za spas depozita"

  • 2

Predsedniku Kipra Nikosu Anastasijadesu i guverneru Centralne banke Panikosu Dimitrijadesu stigle su pretnje smrću samo dan nakon odluke da sprovedu nametnuto oporezivanje uloga većih od 100.000 evra u dve najveće kiparske banke.

Mediji prenose da je kiparski dnevni list "Politis" dobio letak sa pretnjama koji je potpisala tzv. "Grupa za spas depozita", koja se zaklela da će se za to zalagati do smrti. U letku se traži "hitno zaustavljanje 'šišanja' depozita" i izražavaju se jasne pretnje na adresu predsednika i guvernera, ali i članova njihovih porodica.

- Upozoravamo vas da ne blefiramo. Počećemo s vašim unucima, zatim ćemo preći na vašu decu, a za kraj ćemo ostaviti vas, kako bi vas bolelo onoliko koliko boli nas - navodi se u pretnji.

Anonimni predstavnici te grupe navode da "ne pripadaju nijednoj partiji niti organizaciji", ali da se zaklinju da će Anastasijades i Dimitrijades umreti.

Dnevnik "Politis" navodi da se iz letka, predatog policiji, jasno vidi da su njegovi autori "spremni na zločin i čak imaju ljude za njegovo izvršenje".

- Imaju čak mogućnost da saznaju gde se nalaze članovi porodica predsednika i guvernera u svakom trenutku - naveo je kiparski list.

Grupa je naglasila da joj pripadaju profesionalci čije se usluge dobro plaćaju, koji se ne boje boga i koje interesuje samo novac.

- Naša grupa aktivna je na celom Kipru i kažnjavaće one koji su nas doveli do sadašnjeg stanja - navodi se u letku.

Prema pisanju "Politisa", guverner Dimitrijades ne dobija prvi put pretnje i njegova supruga prošle sedmice "pokupila je decu iz škole koju su pohađali i otišla sa njima u inostranstvo".

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Илија Чворовић

    6. april 2013 | 00:57

    Погрешног човека циљају треба рашчистити са онома који стоје иза ММФ и светске банке, то су главни паразити који увлаче читава друштва у дужничка ропства, позајмљују не постојећи новац да би касније уцењивали са затезним каматама, па они на тај начин контролишу 85% влада у свету... Доле ционистичка бандо

  • dalibor

    5. april 2013 | 22:11

    Hoce to kad se igras tudjim parama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA