KPS na severu Kosova će zapucati na Srbe?

- Ukoliko međunarodne snage bezbednosti ne budu na visini zadatka i ne osujete svaki vid nasilnog pokušaja tzv. kosovskih institucija da integrišu sever pokrajine, građani će se samoorganizovati - poručuje načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković

  • 20

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže da je pripadnicima Kosovske policijske službe na severu Kosova i Metohije naloženo da budu spremni i reaguju po naređenju kosovskih institucija.

- Ukoliko međunarodne snage bezbednosti ne budu na visini zadatka i ne osujete svaki vid nasilnog pokušaja tzv. kosovskih institucija da integrišu sever pokrajine, građani će se samoorganizovati – rekao je Nedeljković i ocenio da "nije trenutak za strah i paniku, mada je razumljivo da se i to dešava".

Nedeljković je kosovskom premijeru Hašimu Tačiju poručio da su Srbi na Kosovu "svoji na svome, u svojoj državi Srbiji".

- Srpski narod je opredeljen za mir, ne želi konflikte, želi suživot sa komšijama Albancima, ne žele da njima upravljaju, ali neće pristati ni da oni upravljaju Srbima - rekao je Nedeljković.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković ocenio je da poruke Hašima Tačija imaju za cilj "vršenje pritiska na zvanični Beograd i državni vrh Srbije da u Briselu prihvati sporazum koji će za nas biti nepovoljan".

- Verujem da će međunarodne snage bezbednosti osujetiti svako eventualno nasilje od strane Prištine, ukoliko se to ne desi, mi ćemo se samoorganizovati i braniti - rekao je Vlašković.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović je uveren da preteće poruke Hašima Tačija imaju podršku "najverovatnije SAD".

- Neko je procenio da u ovom trenutku ta izjava može da izazove paniku kod građana, ali i da dodatno izvrši pritisak na državni vrh da prihvati nešto što je neprihvatljivo i potpiše kapitulaciju - rekao je Milović.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić preneo je opredeljenje žitelja Ibarskog Kolašina da će se mirnim i demokratskim putem boriti za svoj opstanak na KiM.

Ristić je tražio od predstavnika međunarodne zajednice odgovor na pitanje "da li imaju nameru da zajedno sa Albancima nasilno instaliraju kosovske institucije na severu KiM, kako to kaže Hašim Tači" i poručio da ukoliko se to desi, postoji plan, o kome nije želeo da govori.

Predsednik Opštine Leposavić Dragiša Vasić podsetio je da ovo nije prvi pritisak i prvo iskušenje pred koje su dovedeni Srbi sa severa pokrajine i izrazio je uverenje da kosovske institucije neće zaživeti na ovom prostoru.

(S. S. / Izvor: TV Most)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    6. april 2013 | 08:51

    Kosovo su prodali kosovari i zive po Srbiji najbolje. Voze najbolja kola,svi su zaposljeni,na najboljim lokacijama kuce...A ja da idem da ratujem zbog neceg prodatog a prvi ti kosovari ne bi ginuli.

  • Uros

    6. april 2013 | 10:49

    Aleksandar KM, Vlada je u pravu. To je strasna istina. 7000000 nas ispasta zbog neceg prodatog. Sada su pred Vucicem stavljena dva predloga: Da se odrekne datuma, a da ne otpise sever kosova (onda stizu kazne, sankcije, a i siptari ce porusiti sve do poslednje srpske (neprodane) kuce...), ili da da sever i da ceka datum (koga nece biti).

  • Илија Чворовић

    5. april 2013 | 23:55

    Зар ни шиптари ни Срби не виде да су оруђе у рукама циониста. Проверите колики је пораст умрлих од разноразних канцера, рака и леукемије од момента пре и после бомбардовања па ћете уочити огроман пораст истих и имаће и даље тенденцију раста. Запад трпа нуклеарни отпад на Косову, вода, ваздух и храна су комплетно затровани, па за 100 година људи ће сами бежати отуд, ако иког нормалног буде тамо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA