Velika Britanija: Novinari Rojtersa otkazali štrajk

Zaposleni u kompaniji "Tomson Rojters" odbili su ponudu da se plate povećaju za 1,75 odsto. U štrajku je oko 150 zaposlenih, ali snabdevanje vestima neće prestati

  • 0

Novinari agencije Rojters u Velikoj Britaniji otkazali su planove da večeras stupe u štrajk. Matična kompanije "Tomson Rojters" prihvatila je zahtev zaposlenih da se plate povećaju za 3 odsto. Novinari Rojtersa nisu štrajkovali više od 25 godina.

Stiven Adler, urednik Rojterosovih vesti, pozdravio je postignuti dogovor.

- Posebno sam ohrabren zato što su svi učestvovali u postizanju ovog dogovora, koji nam omogućava da obavljamo novinarski posao na koji se oslanjaju naši korisnici u Lonodnu i širom sveta, kaže Adler.

Članovi udruženja Nacionalne unije novinara (NUJ) iz Londona, koji rade u agenciji, planirali su da stupe u štrajk zbog ponude kompanije da se plate povećaju samo 1,75 odsto, a da se ostatak od ponuđenih tri odsto povećanja izdvoji za pojedinačne nagrade po učinku.

Glavni urednik redakcije vesti Rojtersa Stiven Adler obavestio je kompaniju da će oko 150 zaposlenih biti u štrajku. On je obećao da će se korisnicima vesti dostavljati i tokom štrajka.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA