Egipat: U verskim sukobima petoro mrtvih, osam ranjenih

Sukobi u gradu Kususu, blizu prestonice Kaira, buknuli su kasno sinoć, kada je grupa hrišćanske dece počela da crta po zidu jednog verskog muslimanskog instituta

  • 0

U najnovijim verskim sukobima hrišćana i muslimana u Egiptu poginulo je petoro ljudi, osmoro je ranjeno, policija je privela 15 osoba, a jedna crkva je zapaljena, saopštili su danas bezbednosni izvori.

Sukobi u gradu Kususu, blizu prestonice Kaira, buknuli su kasno sinoć, kada je grupa hrišćanske dece počela da crta po zidu jednog verskog muslimanskog instituta, navode ovi izvori.

Još nisu dostupni drugi detalji o incidentu, navodi Rojters.

Egipatska državna novinska agencija MENA citira reči jednog hrišćanskog zvaničnika, koji je rekao da su nepoznati napadači napali lokalnu crkvu u Kususu i zapalili neke njene delove, tako da je policija pojačala svoje prisustvo.

Grad Kusus je danas miran, a prisustvo snaga bezbednosti je ojačano. Ulicama patrolira oko 15 policijskih vozila.

Egipatski predsednik Mohamed Morsi, iz redova pokreta Muslimanske braće, izabran u junu prošle godine, obećao je da će štititi prava Kopta (hrišćana), kojih ima 10 odsto od ukupno 83 miliona stanovnika Egipta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA