Početnicima u IT sektoru do 25.000 evra

- Vlada Srbije je 7. marta usvojila Strategiju podrške IT industriji, a za dve nedelje će biti doneta i uredba prema kojoj će se dodeljivati ta sredstava - izjavila je savetnica u Ministarstvu finansija Jasna Matić

  • 1

Vlada Srbije odobravaće u drugoj polovini godine do 25.000 evra za podršku početničkim startap projektima iz oblasti IT industrije, najavila je danas specijalna savetnica u Ministarstvu finansija i privrede Jasna Matić.

- Očekujemo da će u drugoj polovini godine početi realizacije tog programa - rekla je Matićeva na otvaranju konferencije "Startap Stendap".

- Vlada Srbije je 7. marta usvojila Strategiju podrške IT industriji, za dve nedelje će biti doneta i uredba prema kojoj će se dodeljivati ta sredstava, a potom će biti raspisan javni konkurs, na koji će moći da se prijave svi oni koji imaju dobru biznis ideju iz IT sektora - precizirala je Matićeva.

- Oni će moći da dobiju do 25.000 evra, uz uslov da nađu još jednog investitora koji ima iskustva i poznaje taj biznis, a koji će svojom ekspertizom moći da garantuje da postoje šanse za uspeh startap projekta - dodala je Matićeva obrazlažući Vladinu strategiju za podršku IT startap preduzetnicima.

Ona je ukazala na to da je konferencija "Startap Stendap", na kojoj će se međunarodnom investitorskom žiriju predstaviti šest najperspektivnijih srpskih IT startap projekata, "neka vrsta arene" za sve one koji žele da naprave biznis u informacionim tehnologijama i da nađu investitore za svoje projekte.

Osnivači tih šest početničkih IT projekata, kao i ostalih šezdesetak polaznika, pohađali su tromesečnu "Startap akademiju" i slušali predavanja domaćih i stranih stručnjaka iz te oblasti sa ciljem da ponude startap projekte i pronađu investitore za realizaciju svojih ideja.

Matićeva je ukazala na to da je IT sektor u Srbiji prosperitetan i ekspanzivan i da su srpski IT stručnjaci veoma cenjeni u svetu, ali da su različiti segmenti IT biznisa kod nas zasad još nedovoljno razvijeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA