Rastu vodostaji, kritično kod Šapca

Problemi sa porastom vodostaja reka tek predstoje, jer će biti padavina i u toku noći i sutrašnjeg dana. Zasad nema ugroženih objekata ni ljudi

  • 0

Predrag Marić, načelnik Sektora MUP za vanredne situacije, izjavio je da vodostaj raste na svim rekama u Srbiji, i dodao da je najkritičnije u Šapcu, ali da zasad nema ugroženih objekata ni ljudi.

- Vodostaj raste na svim rekama. U Šapcu je i dalje najkritičnije, ali su sada, oko 14 sati, stvari pod kontrolom - izjavio je on, i dodao da su sve nadležne službe na terenu i da se stanje prati.

Marić je naveo i da se na ostalim vodotokovima u Srbiji beleže porasti, a da posebno treba da zabrinjava i tera na oprez činjenica da će biti padavina i u toku noći i sutrašnjeg dana.

- Ono što smo i pretpostavljali i što smo imali kao najavu Hidrometeorološkog zavoda počelo je polako da se ostvaruje - rekao je Marić, i dodao da se situacija prati, ali da zasad nema ugroženih objekata ni ljudi.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da su vodostaji na nekoliko reka u Srbiji iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta.

Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene i Sremske Mitrovice "iznad granice redovne odbrane, sa tendencijom stagnacije naredna tri dana".

Vodostaj na Savi kod Beograda nalazi se iznad granice redovne odbrane, "sa tendencijom manjeg porasta naredna tri dana", dok se na Tamišu kod Jaše Tomić vodostaj nalazi iznad granice vanredne odbrane od polava, "sa tendencijom manjeg porasta u toku dana".

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA