MADURO: Amerikanci hoće da me ubiju!

- Ako neko bude glasao protiv Nikolasa Madura, onda će glasati protiv sebe i kletva Makarapane će pasti na njega - rekao je on, misleći na bitku iz 16. veka, kada su španske kolonijalne snage masakrirale lokalne indijanske snage

  • 0

Vršilac dužnosti predsednika Venecuele i predsednički kandidat Nikolas Maduro optužio je bivše američke zvaničnike Rodžera Norijegu i Ota Rajha da kuju zaveru za njegovo ubistvo, a onima koji neće glasati za njega na izborima sledeće nedelje poručio je da će na njih pasti vekovima stara kletva.

Maduro je sinoć tokom predsedničke kampanje rekao da Norijega i Rajh, koji su bili zaduženi za politiku Vašingtona prema Južnoj Americi, kuju zaveru za njegovo ubistvo kako bi sprečili da pobedi na predsedničkim izborima.

U tu zaveru umešane su i "desničarske snage" iz Salvadora, kazao je Maduro.

- Njihov cilj je da me ubiju - tvrdi Maduro.

Norijega je od 2001. do 2003. godine bio stalni američki predstavnik u Organizaciji američkih država. Rajh, koji je poreklom iz Kube, bio je pomoćnik državnog sekretara i američki ambasador u Venecueli, podsetile su agencije.

Obraćajući se onima koji ne planiraju da glasaju za njega, Maduro je rekao da će im zbog toga "na glave pasti više vekova stara kletva".

- Ako neko bude glasao protiv Nikolasa Madura, onda će glasati protiv sebe i kletva Makarapane će pasti na njega - misleći na bitku iz 16. veka, kada su španske kolonijalne snage masakrirale lokalne indijanske snage.

Madurov protivkandidat, opozicionar Enrike Kapriles, rekao je da onaj ko preti narodu kletvama nema pravo da vodi zemlju.

Kapriles je istakao da je Venecueli neophodan novi početak posle vladavine Uga Čaveza, koji je umro 5. marta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA