Izložba povodom 200 godina od rođenja Vagnera!

Postavka obuhvata fotografije, plakate, programe, scenografske i kostimografske skice, knjige, časopise, novinske članke i druge eksponate u vezi sa izvođenjem Vagnerovih dela u Beogradu

  • 0

Muzej pozorišne umetnosti Srbije pripremio je izložbu povodom dve stotine godina od rođenja velikog nemačkog kompozitora Riharda Vagnera (1813 -1883). Postavka obuhvata fotografije, plakate, programe, scenografske i kostimografske skice, knjige, časopise, novinske članke i druge eksponate u vezi sa izvođenjem Vagnerovih dela u Beogradu.

Opere "Holanđanin lutalica", "Tanhojzer" i "Loengrin" bile su na repertoaru Narodnog pozorišta u periodu od 1923. do 1976. godine.

Izložba je praćena katalogom na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku, koji obrađuje i širu recepciju Vagnera na srpskoj muzičkoj sceni.

Autor izložbe je muzejski savetnik Olga Marković, a tekst kataloga napisala je muzikolog dr Melita Milin. Izložbu će u ponedeljak uveče otvoriti direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Miladinović.

(A. Č. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA